Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαιώνει ότι το FBI άρχισε έρευνα για τις διαρροές στα μέσα ενημέρωσης διαβαθμισμένων πληροφοριών οι οποίες άπτονται της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα αναφέρεται ότι «η αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών χωρίς άδεια μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια αυτής της χώρας και όλους τους Αμερικανούς και δεν θα γίνει ανεκτή».

Οι πιο πρόσφατες διαρροές έγιναν στην εφημερίδα The New York Times, η οποία έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δίνει προσωπικά διαταγές για να εξαπολυθούν επιθέσεις μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών εναντίον ανθρώπων που συμπεριλαμβάνονται σε έναν κατάλογο στόχων προς εξόντωση, καθώς και ότι διέταξε να εξαπολυθεί η επίθεση με τον ιό Stuxnet εναντίον των συστημάτων πληροφορικής που χρησιμοποιούνται στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Σε άλλη μια διαρροή που έγινε τον Μάιο, είχε αποκαλυφθεί ότι η απόπειρα της αλ Κάιντα να ανατιναχθεί ένα αεροσκάφος με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες είχε αποτραπεί με τη βοήθεια ενός σαουδάραβα διπλού πράκτορα που είχε παρεισφρήσει στο τρομοκρατικό δίκτυο στην Υεμένη.

Η εφημερίδα The Wall Street Journal είχε εξάλλου αποκαλύψει ότι το FBI άρχισε την έρευνα—επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές.