Το «απολύτως φυσικό, απολύτως Κρητικό» επιτραπέζιο νερό ΛΥΤΤΟΣ, στηρίζοντας με συνέπεια την τοπική κοινωνία της Κρήτης, ενισχύει τη δράση του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΑιματοΚρήτη» για την υλοποίηση του κοινωνικού προγράμματος για την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κρήτη «Κάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής».

Στο πλαίσιο του προγράμματος για το μήνα Ιούνιο έχουν προγραμματισθεί οι ακόλουθες εθελοντικές αιμοδοσίες και δράσεις. Το επιτραπέζιο νερό ΛΥΤΤΟΣ και ο Αιματοκρήτης προσκαλούν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους των περιοχών να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, προάγοντας το μήνυμα: «Kάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής!».

• Τρίτη 12 ιουνίου 2012 Ενημερωτική Δράση στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου. ‘Ωρες: 8:30’-13:00’.

• Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στη μνήμη Κώστα Λυδάκη (τ.προέδρου συλλόγου μεσογειακής αναιμίας Ηρακλείου), ώρες 9:30’-13:30’ και 16:30’-19:30’.

Παράκληση να προσέλθουν ειδικά οι αιμοδότες με ομάδες αίματος αρνητικό, καθώς οι ελλείψεις αίματος στις ομάδες αυτές είναι μεγαλύτερες.

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί και στο Ρέθυμνο στο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, Νικομηδείας 9Α, Τσεσμές Ρεθύμνου και ώρες 8:30’-12:30’ σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Η παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο στις 14 Ιουνίου.Το φετινό σύνθημα της ημέρας είναι \”κάθε εθελοντής αιμοδότης είναι ήρωας\”.

• Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 Εθελοντική Αιμοδοσία για για την περιφέρεια Παλιανής, στο Δημοτικό Σχολείο Αυγενικής. ‘Ωρες: 17:00’-20:00’. Τις προηγούμενες της αιμοδοσίας ημέρες θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις σε Αυγενική, Βενεράτο και Δαφνές.

• Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ασήμι Δ. Γορτύνης. Ώρες: 10:00’-13:30’ στο χώρο του ΚΕΠ Ασημίου.

Το πρόγραμμα «Κάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής» υλοποιείται κυρίως στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου και στις πόλεις του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι άνθρωποι. Επιπροσθέτως, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερώσεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων, κινητοποίηση των τοπικών φορέων για έμπρακτη συμμετοχή, ενημερωτικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό και διοργάνωση αιμοδοσιών σε μια οργανωμένη βάση.

Ο συντονισμός του προγράμματος των ενημερώσεων και των αιμοδοσιών γίνεται από τον εθελοντικό σύλλογο «ΑιματοΚρήτης».

Οι αιμοληψίες πραγματοποιούνται από τα κινητά συνεργεία αιμοληψιών του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Εθελοντής Αιμοδότης μπορεί να γίνει κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα από 18-62 ετών που είναι πάνω από 50 κιλά και δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τη μέρα της αιμοδοσίας πρέπει να είναι ξεκούραστος και να αισθάνεται καλά.

Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη, ακίνδυνη και διαρκεί 10 λεπτά.

Τονίζουμε ότι κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη, αφού ο ΑιματοΚρήτης δεν διαχειρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνει (δεν υπάρχει τράπεζα αίματος).

Κατά τη διάρκεια των αιμοδοσιών μπορεί επίσης κάποιος να ενημερωθεί και να γίνει δωρητής μυελού των οστών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον εθελοντικό σύλλογο του ΑιματοΚρήτη στο τηλέφωνο 2810-239773 ή 6978-246797 είτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.aimatocritis.gr.

Λίγα λόγια για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΛΥΤΤΟΣ
Το Φυσικό Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ, το απολύτως κρητικό νερό, λανσαρίστηκε το 2002 με κύρια αγορά την Κρήτη και τις Ν. Κυκλάδες. Παράγεται και συσκευάζεται κάτω από υπερσύγχρονες συνθήκες στα Χαμόπρινα του Δήμου Καλίων. Κυκλοφορεί σε συσκευασίες ΡΕΤ των 500ml, 750ml και του 1,5lt, προσφέροντας στον οργανισμό μας την ενυδάτωση που καθημερινά χρειάζεται.

Λίγα λόγια για τον «ΑιματοΚρήτη»
Ο «ΑιματοΚρήτης» είναι ένας εθελοντικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1985 ως σύνδεσμος δωρητών οργάνων σώματος. Την τελευταία τετραετία ασχολείται εντατικά και με το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας προσφέροντας πλέον στα νοσοκομεία της Κρήτης περισσότερες από 1.000 μονάδες αίματος ετησίως, χωρίς να διατηρεί τράπεζα αίματος. Συνεργάζεται πάντα με τοπικούς φορείς, δήμους, σχολεία, ενορίες κ.λ.π. – κάνοντας πράξη το \”πιστεύω\” του: η αιμοδοσία αφορά όλους μας!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook