Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες αθλητές, ο Γιώργος Καπελάκης, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα Χανιά στο πλαίσιο της προετοιμασίας που πραγματοποιεί μιας και διεκδικεί την πρόκρισή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο το Σεπτέμβριο του 2012.
Ο αθλητής του σωματείου \”Μεγαλόνησος\” Ηρακλείου κολύμπησε για δύο περίπου εβδομάδες στην 50άρα πισίνα του κολυμβητηρίου Χανίων, με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων και τον προπονητή, Κώστα Νικολαντωνάκη, τις ημέρες που δεν βρισκόταν στα Χανιά ο προπονητής του Μιχάλης Ηλιόπουλος, να τον βοηθούν τα μέγιστα ώστε να εκτελεί καθημερινώς το πρόγραμμά του. Η παρουσία του στα Χανιά είχε να κάνει με τη μη λειτουργία της πισίνας του κολυμβητηρίου Ηρακλείου.
Ο Γιώργος Καπελάκης είναι αθλητής των 50, 100 και 200μ. ελεύθερο ενώ κολυμπάει και 50μ. ύπτιο. Η καταγωγή του είναι από το Ηράκλειο και είναι γεννηθείς στις 26 Νοεμβρίου του 1973.
Οι κυριότερες στιγμές στην καριέρα του είναι η συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου το 2004 και το 2008 αντίστοιχα όπου έφερε μεγάλες επιτυχίες και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007 και του 2010, όπου έφερε μετάλλια στη χώρα μας. Το 2009 ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες στην Ελλάδα ως ο κορυφαίος αθλητής με αναπηρία.
nox.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook