Τις τρεις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησής του, εφόσον κερδίσει τις εκλογές περιγράφει ο Αντώνης Σαμαράς: επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής, σπάσιμο της γραφειοκρατίας και αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Σε συνέντευξη του παραχώρησε στην εφημερίδα «Επενδυτής», ο πρόεδρος της ΝΔ ασκεί δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για αλαζονεία και ανευθυνότητα και συνεχίζει:

«Μην έχετε αμφιβολία, οι Ευρωπαίοι θα αντιδράσουν σε μονομερή καταγγελία. Μας προειδοποιούν κάθε μέρα, ακόμα και πολιτικοί που είναι στο πλευρό μας, που διαφωνούν με τη συνταγή της μονομερούς λιτότητας και που θέλουν να αλλάξει.

» Ακόμα και αυτοί μας προειδοποιούν: μην κάνετε καμία ανοησία.»

Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και ότι σε κάθε περίπτωση, «ό,τι και να συμβεί στην Ευρώπη να μην συμβεί εξαιτίας μας».

Μάλιστα και με αφορμή την εύθραυστη κατάσταση στην ΕΕ ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι με την πολιτική του κινδυνεύουμε να φανούμε ότι εμείς πυροδοτήσαμε μία κρίση με συνέπειες πολύ πέρα από τα σύνορά μας. Και αυτό δεν θα μας το συγχωρέσουν ποτέ.»

Περιοδεία στην Πελοπόννησο

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κορίνθου επισκέφτηκε ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας την περιοδεία που θα πραγματοποιήσει σήμερα στους νομούς Κορινθίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε από τους επαγγελματίες της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για την έλλειψη ρευστότητας και σε δηλώσεις του επεσήμανε πως η έξοδος από την κρίση σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, όχι νέοι φόροι, όχι άλλη ανεργία, χρειάζονται συμμαχίες.

Από το Επιμελητήριο Αχαΐας, με αφορμή την πρόσφατη στυγερή δολοφονία δασκάλας με 36 μαχαιριές, στην πόλη της Πάτρας, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως προτεραιότητά του είναι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης.

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Πελοπόννησο, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της Αχαΐας, επισκέφθηκε τον μητροπολίτη και επανέλαβε ότι η έξοδος από την κρίση θα επιτευχθεί μόνο μέσα από την ανάπτυξη.

* Το μεσημέρι της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί τον Πύργο.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook