Στους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων θα απευθυνθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με επιστολή που θα στείλει την Κυριακή και στην οποία θα περιέχονται οκτώ σημεία για «συμφωνία εθνικής συνευθύνης». Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος στη διάρκεια ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο.

Η συμφωνία εθνικής συνευθύνης προβλέπει:

Τη συμμετοχή σε ένα σύστημα διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης. Σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ή πάντως μια στάση στήριξης, συστράτευσης, δέσμευσης, μέχρι το 2014 τουλάχιστον, μέχρι τις ευρωεκλογές. Με καταδίκη της βίας, με αποδοχή του δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της χώρας.

Ότι θα μπούμε όλοι μαζί, οργανωμένα έτοιμοι να δεσμευτούμε και να αναλάβουμε κόστος στη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων. Αλλά κρατώντας όλα τα θετικά και με απαράβατο όριο την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στην ΕΕ.

Η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής για τρία χρόνια.

Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

Να γίνει ξανά η συζήτηση για τις διαρθρωτικές αλλαγές, για την ανάγκη η Ελλάδα να γίνει ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Ένα κράτος που λειτουργεί, μια οικονομία ανταγωνιστική, ανοιχτή στους νέους, ανοιχτή στους δημιουργικούς ανθρώπους.

Η συμφωνία των κομμάτων για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα. Απλό εύληπτο, αυτόματα εφαρμοζόμενο, αναπτυξιακό, κοινωνικά δίκαιο, αναδιανεμητικό.

Να συμφωνήσουμε ότι η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, δουλειά να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία.

Το δίχτυ κοινωνικής προστασίας με εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι έτσι όπως διαμορφώνεται ο χάρτης είναι προφανές το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η χώρα.

«Μόνη λύση είναι η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη και τον εγγυητή αυτής της προσπάθειας, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να βγει ισχυρό από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου» εξήγησε.

Ετοιμαζόμαστε για την τελική έφοδο μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, επισήμανε, απευθυνόμενος στα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους σε συστράτευση προκειμένου να προωθήσουν την «πλατφόρμα» των 8 σημείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook