Την «ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή» των ψηφοφόρων, προκειμένου να καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του «προς όφελος του λαού και του τόπου», ζήτησε από την Καβάλα όπου βρέθηκε το Σάββατο ο Αλ.Τσίπρας. «Δώστε μας ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή. Μεγάλη πρωτιά στην κάλπη» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην Αυγή της Κυριακής ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ανεξαρτήτως αποτελέσματος «τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΔΗΜΑΡ να είναι κυβερνητικοί εταίροι σε μια κυβέρνηση Αριστεράς». Την Κυριακή ο Αλ.Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση στη Χίο (19:30).

Κατά την ομιλία του στην Καβάλα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε ξεκάθαρη εντολή «για την επανεκκίνηση της Ελλάδας, για την αναζωογόνηση της κοινωνίας, για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας, για την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας της χώρας, για τον τερματισμό της φαυλότητας, του κομματισμού και της αναξιοκρατίας, της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Ο Αλ.Τσίπρας υποστήριξε ότι στις εκλογές της Κυριακής οι πολίτες θα επιλέξουν μεταξύ «του μνημονίου της δραχμής ή του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», μεταξύ «του χτες της λιτότητας ή του αύριο της ανάπτυξης», μεταξύ «της φτώχειας και της υποτέλειας ή της αξιοπρέπειας, της σταθερότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Παράλληλα, εμφανίστηκε υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας με ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ, λέγοντας πως οι πολίτες θα επιλέξουν μεταξύ «της μετεκλογικής συγκυβέρνησης του Μνημονίου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ή της μετεκλογικής κυβέρνησης της Αριστεράς, με κορμό τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».

 Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «φεύγει το σάπιο και φαύλο πολιτικό κατεστημένο της δικομματικής μεταπολίτευσης. Φεύγουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφού λεηλάτησαν τη χώρα, αφού χρεοκόπησαν τους Έλληνες, την παρέδωσαν όμηρο στους δανειστές της».

«Κανείς δεν εκβιάζεται από την προεκλογική συστράτευση των δανειστών με τους ανθρώπους τους στην Ελλάδα. Με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο» συνέχισε, χαρακτηρίζοντας «ψευτοδίλημμα» τις αναφορές ότι η τήρηση του Μνημονίου είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι η μόνη επεξεργασμένη και ρεαλιστική πρόταση εξουσίας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι όλες οι προσπάθειες κατασυκοφάντησης του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχουν καταρρεύσει».

Συνέντευξη στην Αυγή της Κυριακής

Σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής ο κ. Τσίπρας δεσμεύεται για περικοπή στο μισό των υπουργικών μισθών, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, απόδοση ευθυνών για περιπτώσεις πολιτικής διαφθοράς, συγκρότηση ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος, μείωση στο ελάχιστο δυνατό των σπαταλών του κρατικού μηχανισμού εξουσίας, δημιουργία περιουσιολογίου για όσους στελεχώνουν τον κυβερνητικό μηχανισμό και κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου Ανόρθωσης που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο.

«Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η κατάρρευση του μνημονιακού μπλοκ, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια μεγάλη νίκη στις 17 Ιουνίου» τονίζει και συνεχίζει:

«Ανεξάρτητα από το εύρος μιας τέτοιας νίκης, εμείς θα επιδιώξουμε την συνεννόηση και την συνεργασία ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς. Σταθερή μας θέση είναι ότι χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα προχωρήσει στην ακύρωση και αντικατάσταση του Μνημονίου από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση, καθώς και στην επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης».

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ανεξαρτήτως αποτελέσματος «τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΔΗΜΑΡ να είναι κυβερνητικοί εταίροι σε μια κυβέρνηση Αριστεράς», ωστόσο κατηγορεί τα δύο κόμματα ότι «συμπεριφέρονται σαν να μη συνειδητοποιούν αμφότεροι την ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά και για το λαϊκό κίνημα στη χώρα μας».

Απαντώντας στις επικρίσεις για το πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας το χαρακτηρίζει «ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο». «Στο πρόγραμμά μας έχουμε καταθέσει αναλυτικές προτάσεις για αύξηση των εσόδων μέσα από ένα δίκαιο, αποδοτικό και διαφανές φορολογικό σύστημα, ώστε να ανακουφιστούν τα αδύναμα στρώματα που σήμερα σηκώνουν το μέγιστο βάρος της κρίσης. Αυτό σε συνδυασμό με ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των δαπανών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τα πρώτα βήματα ανάκαμψης από την κρίση» συμπληρώνει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook