Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η Δανία η οποία επικράτησε 1-0 της Ολλανδίας στο «Μέταλιστ» και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά.
 Ξεγραμμένη είχαν τη Δανία όλοι στον 2ο όμιλο, όπου είχε να αντιμετωπίσει τις Πορτογαλία, Γερμανία και Ολλανδία. Η ομάδα του Μόρτεν Όλσεν ξεκινούσε τις υποχρεώσεις της με την Ολλανδία όντας το μεγάλο αουτσάιντερ για το θετικό αποτέλεσμα.
Παρόλα αυτά οι «ρόλιγκανς» έδειξαν πως μόνο εύκολα δεν θα παρατήσουν την προσπάθειά τους για την έκπληξη και για την πρώτη αγωνιστική του 2ου ομίλου, επικράτησε 1-0 της Ολλανδίας κάνοντας σπουδαίο βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του θεσμού.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, στο μεγάλο ντέρμπι, η Γερμανία επικράτησε της Πορτογαλίας με το ίδιο σκορ. 

Στην επανάληψη, τα «πάντσερ» μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. 

Ο Γιόακιμ Λεβ σκεφτόταν να αλλάξει τον επιθετικό κορυφής του, και ο Μάριο Γκόμεζ αποφάσισε να σκοράρει πριν βγει από τον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι στο 73’ με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και έδωσε μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα οι Ίβηρες πήραν τον έλεγχο και στο 85’ ο Νάνι έκανε τη σέντρα σουτ με την μπάλα να πηγαίνει και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook