Στη σύλληψη οκτώ ατόμων, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, προχώρησε το Σάββατο η αστυνομία στη Βέροια, έπειτα από επεισόδια που προκλήθηκαν σε κατάστημα της περιοχής και που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 53χρονου.

Ειδικότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου μέλη της Χρυσής Αυγής συνεπλάκησαν με νεαρούς του αντιεξουσιαστικού χώρου που διένειμαν έντυπο προεκλογικό υλικό. Όταν στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί, οι δυο ομάδες τράπηκαν σε φυγή και διέφυγαν προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Αργότερα, ομάδα 15-20 μελών της Χρυσής Αυγής μετέβησαν σε καφενείο της πόλης και επιτέθηκαν σε θαμώνες, ενώ έσπασαν εξοπλισμό του καταστήματος. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Από τις αστυνομικές έρευνες προσήχθησαν οκτώ άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, μεταξύ των οποίων και ένας υποψήφιος βουλευτής του γειτονικού νομού Πέλλας, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook