Δύο θερμόαιμοι νεαροί ηλικίας 23 και 26 ετών, που ενώ είχαν στην κατοχή του δύο  μαχαίρια και ένα πιστόλι, ζητούσαν και τα ρέστα συνελήφθησαν χθες το πρωί, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου.

Ειδικότερα, σε έλεγχο από Αστυνομικούς Τ.Α.Ε. Ηρακλείου, στον 23χρονο  κατόπιν της αποβίβασης του από Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 26χρονου, ο 23χρονος αρχικά αρνήθηκε τον έλεγχο και έπειτα προέβαλλε σθεναρή αντίσταση. Κατά τη σύλληψη και τον έλεγχο που ακολούθησε στον 23χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι συνολικού μήκους 18 εκατοστών.

Έπειτα, Αστυνομικοί Τ.Α.Ε. Ηρακλείου αναζήτησαν και εντόπισαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, από το οποίο είχε αποβιβασθεί ο 23χρονος, πριν τον έλεγχο. Κατά την ακινητοποίηση του οχήματος, ο 26χρονος ο οποίος επέβαινε ως οδηγός, πέταξε ένα εύχρηστο πυροβόλο όπλο πιστόλι διαμετρήματος 9mm με γεμιστήρα η οποία περιείχε 10 πλήρη φυσίγγια.

Στην κατοχή 26χρονου βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν, μία ποιμενική ράβδος μήκους 110 εκατοστών και ένα μαχαίρι μήκους 19.5 εκατοστών.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.