Νεκροί εντοπίστηκαν και οι 14 επιβάτες ενός ελικοπτέρου το οποίο είχε συντριβεί πριν από τέσσερις ημέρες σε ένα βουνό ύψους 4.900 μέτρων στις Άνδεις.

Μία ομάδα έρευνας και διάσωσης της αστυνομίας στο Περού εντόπισε το Σάββατο τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και τις σορούς των 14 ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό, εκ των οποίων οι 11 ήταν ξένοι.

Αξιωματούχοι είπαν ότι ορισμένες από τις σορούς είχαν ήδη βρεθεί στον τόπο της συντριβής, περίπου 140 χλμ. από την αρχαία πόλη Κούσκο των Ίνκας. Η έρευνα είχε αντιμετωπίσει προβλήματα εξαιτίας του ότι στην περιοχή σημειώνονταν θύελλες και λόγω του δύσβατου τοπίου.

Το ελικόπτερο, το οποίο ανήκε σε μια εταιρεία που ονομάζεται Helicusco, μετέφερε τουρίστες και στελέχη επιχειρήσεων από τη Νότια Κορέα, την Τσεχία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και το Περού, ενώ είχε διμελές πλήρωμα αποτελούμενο από Περουβιανούς. Οκτώ από τα θύματα ήταν Νοτιοκορεάτες που εργάζονταν σε ένα υδροηλεκτρικό έργο στην Πούνιο.

Το ελικόπτερο εντοπίστηκε σε μια περιοχή με υψόμετρο 4.725 μ., την Ουάγια Ουάγια.

«Μεταβαίνουμε στον τόπο του δυστυχήματος, όπου βρέθηκαν το ελικόπτερο και οι σοροί» των θυμάτων» είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης Canal N ο περιφερειάρχης Σέζαρ Γκεβάρα.

Η μετάβαση στον «τόπο όπου βρέθηκε το ελικόπτερο θα πάρει από δύο ως τέσσερις ώρες, ανάλογα και με τις κλιματικές συνθήκες» πρόσθεσε ο αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι θα πάει και ο ίδιος στο σημείο, όπου βρίσκονται ήδη περίπολοι ορειβατών «για την αποκομιδή των σορών».

Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει από την πόλη Μασούκο, στην επαρχία Μάδρε δε Διός του Περού, με προορισμό την πόλη Κούσκο, όπου δεν έφθασε ποτέ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook