Τη θέση ότι δραχμή αυτή τη στιγμή σημαίνει θάνατος εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την Κυριακή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε υποτίμηση της τάξης του 50% έως 70%. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι η πόλωση που παρατηρείται μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές είναι φυσιολογική, δεδομένου του διακυβεύματος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής στο Mega, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή», αλλά «Ευρώπη ή δραχμή» και σημείωσε ότι το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης, της ασφάλειας, ακόμα και της ΑΟΖ, είναι ζητήματα που διχάζουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι καταγγελία του μνημονίου σημαίνει ρήξη και επιστροφή στη δραχμή.

Ακόμη, ο κ. Σαμαράς επέκρινε το ΣΥΡΙΖΑ για τα περί επανακρατικοποιήσεων, τασσόμενος υπέρ του «λιγότερου κράτους». Ο ίδιος, όπως είπε, στοχεύει στο να χτυπήσει την καρδιά του σπάταλου κράτους, αλλά όχι μέσω απολύσεων.

Αναφερόμενος στο περιστατικό της αυτοδικίας στην Παιανία, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Όταν το κράτος απουσιάζει επόμενο είναι να δημιουργούνται οι συνθήκες για τέτοια επεισόδια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook