Εκείνοι που παρακολουθούσαν από κοντά τις εξελίξεις στον ΟΦΗ, από το καλοκαίρι του 2009 και έπειτα, όταν η ΠΑΕ πέρασε στα χέρια των φιλάθλων της και σε ομάδα τοπικών επιχειρηματιών, θυμούνται τις σφοδρές συγκρούσεις Μαχλά -Τζώρτζογλου, γύρω από τους χειρισμούς του πρώτου στη δημιουργία του ρόστερ.

Όταν ο Ν. Τζώρτζογλου, ήρθε κόντά στην ΠΑΕ, απόρροια της εμπλοκής Κουράκη στα διοικητικά διαπίστωσε πως με την τακτική Μαχλά η ομάδα δεν είχε καμμία τύχη να ανέβει κατηγορία και χρήματα που θα ξοδεύονταν θα ήταν πολλαπλάσια από την αξία των ποδοσφαιριστών που έφτασαν στο Ηράκλειο.

Ο Ν. Μαχλάς όμως έχοντας την απόλυτη στήριξη των οπαδών, παρέμεινε ακλόνητος στη θέση του, ανάβοντας το φιτίλι σε μια φραδιφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ΠΑΕ ΟΦΗ, μια βόμβα που έσκασε στα χέρια των διοικήσεων πρωτοδικείου το τελευταίο 6μηνο.

Ο δήμαροχς Ηρακλείου, έχοντας και εκείνος ευθύνες για την κατάληξη αυτής της περιπέτειας, πρέπει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες.

Μια από αυτές θα μπορούσαν να είναι και η άμεση εμπλοκή Τζώρτζογλου στην επόμενη ημέρα του ΟΦΗ, μια εμπλοκή που εάν είχε έρθει το 2009 ίσως σήμερα να βρισκόταν η ΠΑΕ σε διαφορετική θέση.