Την εκτίμηση ότι ο τόπος οδηγείται σε αδιέξοδο την επομένη των εκλογών εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα υπογράμμισε ότι ο τόπος δεν κυβερνιέται με ισχνές πλειοψηφίες και πως κανένα σενάριο συγκυβέρνησης δεν οδηγεί σε λύση.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ζητά ψήφο στο ΠΑΣΟΚ γιατί αποτελεί εγγυητή και καταλύτη. Παράλληλα αναφέρθηκε στην επιστολή των οκτώ βασικών σημείων που απέστειλε στους περισσότερους πολιτικούς αρχηγούς και ζήτησε να του απαντήσουν επ\’ αυτών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ ενός σχήματος εθνικής συνευθύνης, προκειμένου να διαπραγματευτεί με αξιοπιστία με τους εταίρους, ενώ σημείωσε ότι κάθε άλλο κυβερνητικό σχήμα θα αντιμετωπίζει και εσωτερικά τον κίνδυνο διχασμού της κοινωνίας ή αδυναμία της εφαρμογής του προγράμματός του.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το σχήμα εθνικής συνευθύνης θα συνδιαπραγματευθεί με τους εταίρους και θα συνυπογράψει τις αλλαγές στο Μνημόνιο.

Όσον αφορά για το χρονικό προσδιορισμό της κυβέρνησης αυτής, ανέφερε ότι το όριο που ανέφερε έως το 2014, δηλαδή τις ευρωεκλογές, είναι το ελάχιστο και πρόσθεσε ότι εκείνος θα προτιμούσε πλήρη 4ετία.

Σχετικά με τους συμμετέχοντες σε μια τέτοια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης και εάν είναι απαραίτητο να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως αυτά που ισχύουν για τη ΝΔ, ισχύουν και για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ ζήτησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ξεκαθαρίσουν εάν έχουν ως θεμελιώδη αρχή του να βρίσκεται η χώρα εντός της Ευρωζώνης.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση να διαπραγματευθεί και οι άλλες δυνάμεις με τα 2/3 των πολιτών να βάλλουν εναντίον της και να καταγγέλλουν ως τίποτα αυτά που θα έχουν επιτευχθεί από την διαπραγμάτευση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας αλαζονικό και προκλητικό το δίλημμα: «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» και αντιπαρέβαλε τα διλήμματα: «Ευρώπη ή ΣΥΡΙΖΑ», «Ανάπτυξη ή ΣΥΡΙΖΑ», «Ρευστότητα ή ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ.Βενιζέλος τόνισε ότι θα εκπληρώσει την εντολή που πήρε και θα κάνει την παράταξη άξια της ιστορίας και του ονόματός της. Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, ούτε αυτοδιαλύεται είπε, αλλά αναγεννάται, σημείωσε και είπε ότι το Συνέδριο του Κινήματος μετά τις εκλογές θα είναι συντακτικό και θα αναγεννήσει την παράταξη.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε κατά στελεχών που πλήγωσαν είτε με έργα, είτε με λόγια τον τελευταίο καιρό την παράταξη, ωστόσο αρνήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, καθώς επίσης να απαντήσει και σε ερώτηση σχετικά με το εάν προκαλεί πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ ο Γ.Παπανδρέου.

Παράλληλα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τιμωρηθεί υπερβολικά πια. «Το μικρό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του και το πληρώνει ο πολίτης και θα το ξαναπληρώσει η χώρα. Κοιτάμε στα μάτια τον πολίτη και του λέμε: \”Σκέψου το συμφέρον του και της οικογένειάς σου και του τόπου\”. Υπάρχει άλλη δύναμη που να μιλά πιο υπεύθυνα; Τι θέλει λοιπόν ο λαός; Να υπάρχει διχασμός;»

Απαντώντας στις επισημάνσεις του Γιούνκερ ανέφερε: «Οι αδύναμοι την πληρώνουν, γιατί οι πλούσιοι έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό» και πρόσθεσε ότι οι πιο πλούσιοι από αυτούς έχουν γίνει σχεδόν Αριστεροί και αναζητούν την επιστροφή στη δραχμή, ενώ επανέλαβε ότι η επιστροφή στη δραχμή θα πλήξει τους αδύναμους κι όχι τους πλούσιους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook