Τελευταία ενημέρωση 21:10

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,0 βαθμών (Mw) της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:44 στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και συγκεκριμένα σε απόσταση 73 χιλιομέτρων ανατολικά της Ρόδου.

Η σεισμική δόνηση, η οποία διήρκεσε 37 δευτερόλεπτα, έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε Ρόδο, Κω, Καστελόριζο και Σύμη. Δεν υπήρξαν πληροφορίες για θύματα ή ζημίες και στο νησί επικρατεί ηρεμία.

Ακολούθησε στις 15:49 επίσης ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και στις 15:57 ένας ακόμη σεισμός μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ συνεχείς ήταν σεισμικές δονήσεις με μικρότερα μεγέθη.

Δεκάδες τραυματίες στην Τουρκία

Περίπου 60 είναι οι τραυματίες που έχουν καταγραφεί έως τώρα, από τον ισχυρό σεισμό των 6,0 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά της νοτιοδυτικής Τουρκίας, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το κέντρο διαχείρισης καταστάσεων κρίσης AFAD ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί, ενώ ο υπεύθυνος της διεύθυνσης υγείας της επαρχίας Μούγλα, Τσιχάν Τεκλίν, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο, δήλωσε ότι υπάρχουν σχεδόν 60 τραυματίες.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, 59 συμπολίτες μας έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο μετά τον σεισμό, οι 54 από τους οποίους στην Φετιγιέ» (Μάκρη), την πόλη που βρίσκεται πιο κοντά στο Ολουντενίζ, το θέρετρο ανοιχτά του οποίου σημειώθηκε ο σεισμός στις 15:44 ώρα Ελλάδος.

Από τους τραυματίες «δύο εισήχθησαν στο νοσοκομείο επειδή υπέστησαν καρδιακή προσβολή», πρόσθεσε ο Τεκλίν, σημειώνοντας ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν πήδηξε από το παράθυρο κτιρίου επειδή πανικοβλήθηκε από τον σεισμό.

«Κάποιοι από τους τραυματίες εισήχθησαν στο νοσοκομείο επειδή έχουν υποστεί κατάγματα», ενώ η πλειοψηφία έχει υποστεί ψυχολογικό σοκ, κατέληξε ο ίδιος.