Την θέση ότι η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή είναι αδελφές παρατάξεις εξέφρασε ο συντονιστής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ για την Βόρεια Ελλάδα Παναγιώτης Ψωμιάδης προκαλώντας σφοδρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σε δηλώσεις του, όπως αυτές δημοσιεύθηκαν από εφημερίδα Θράκη, ο Π.Ψωμιάδης είπε ότι «εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή, πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες και καταδικάζω».

Συμπεριέλαβε, δε, στις «αδελφικές» με τη ΝΔ παρατάξεις τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας: «Το ποσοστό της ΝΔ στην Ξάνθη θα είναι ανεβασμένο και μάλιστα πολύ. Εκτιμώ περισσότερο από 5 με 7 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό το συμπεραίνω από τις πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις προς την δική μας, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή».

Σε ερώτηση για τη Χρυσή Αυγή δήλωσε: «Τα κόμματα εκφράζονται μέσα από την βούληση του λαού. Η Χρυσή Αυγή, όπως και το ΚΚΕ, είναι κόμματα που τα τιμούν Έλληνες πολίτες. Είμαι όμως κατά των ακροτήτων και καταδικάζω ακραίες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται.

»Πάντως ανατρεπτικές πράξεις δεν έκανε η Χρυσή Αυγή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σας θυμίζω, για να φύγουμε λίγο από το Μνημόνιο και τα οικονομικά ζητήματα, ποιος κατέστρεψε το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο; Ο ΣΥΡΙΖΑ δε καταδίκασε ποτέ τους κουκουλοφόρους. Ποιος κλείνει λιμάνια, εργοστάσια, πολυκαταστήματα, ποιος υπερασπίζεται δυνάμεις αναρχικών; Μερίδα αυτών λένε δημόσια ότι στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

»Η Χρυσή Αυγή δεν ξεπούλησε το όνομα Μακεδονία, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στα Σκόπια για να διαδηλώσουν υπέρ της \”Δημοκρατίας της Μακεδονίας\”. Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή, πλην ακραίων συμπεριφορών, τις οποίες και καταδικάζω».

Εντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις αυτές του κ. Ψωμιάδη.

Συκεκριμένα, αναφορά στις δηλώσεις έγινε από τον Αλέξη Τσίπρα σε ομιλία του στην Καβάλα χθες, Σάββατο. Όπως υπογράμμισε:

«Φεύγουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Φεύγει η ΝΔ από την εξουσία. Και θα φύγει από τη Βουλή και το \”αδελφό κεντροδεξιό κόμμα\” της ΝΔ – η Χρυσή Αυγή. Αυτά τα θερμά λόγια επιφύλαξε για μια συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου που παριστάνει το πολιτικό κόμμα ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα. Ο αδελφοποιητός του κ. Σαμαρά. Να χαίρεται ο ένας τον άλλον. Και όλοι μας να θυμόμαστε: δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι».

Στις δηλώσεις Ψωμιάδη απάντησε και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σχολιάζοντας με έμφαση ότι «με δεδομένο ότι ο κ.Ψωμιάδης διαθέτει θεσμικό ρόλο πλέον στη Νέα Δημοκρατία, ως -διορισμένος από τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά- συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας στη Μακεδονία, είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε ότι υλοποιεί αποφάσεις του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ.

» Η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου απέναντι στον επερχόμενο \’κομμουνιστικό κίνδυνο\’, μόνο τρόμο μπορεί να προκαλεί σε πολίτες με ελάχιστες δημοκρατικές ευαισθησίες».

Για το ίδιο ζήτημα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σχολίασε ότι «είναι συγκλονιστική η είδηση ότι ο κ.Ψωμιάδης, δήλωσε ότι είναι αδελφό του κόμμα του η Χρυσή Αυγή.

» Είναι μια δήλωση που δείχνει ξεκάθαρα ότι πλέον συγκλίνει το τρίτο με το τέταρτο Γερμανικό Ράιχ . Είναι απίστευτο ότι για να πάρουν κάποιες ψήφους από Έλληνες πολίτες που παρασύρθηκαν, οδηγούνται πλέον σε τέτοιου είδους δηλώσεις.

» Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα επιτρέψουμε την εμφύλια διαμάχη. Θα είμαστε οι εγγυητές της ομαλότητας του τόπου, θα είμαστε οι εγγυητές της ελληνικής οικογένειας, θα είμαστε οι εγγυητές της ασφάλειας».

* Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης σε ερώτηση πώς σχολιάζει τη δήλωση Ψωμιάδη ανέφερε ότι «η Χρυσή Αυγή, με ενέργειες, πρακτικές αλλά και ρητορική τα τελευταία χρόνια, έχει θέσει εαυτόν εκτός κοινοβουλευτικού, δημοκρατικού τόξου. Τώρα, αν εσχάτως κάποιοι στη Ν.Δ έχουν ανακαλύψει αδελφική σχέση μαζί της, ίσως αυτό να καταδεικνύει το γεγονός ότι δεν αντέδρασε ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ στις αισχρότητες του κ. Κασιδιάρη. Όσον αφορά τώρα την εγγύηση της ομαλότητας, αυτή δεν μπορεί να εκπροσωπείται από την ρηχότητα και τις περιστασιακές παρουσίες».

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook