Ημερίδα με στόχο την αποτελεσματικότερη συνεργασία της Εκκλησίας της Κρήτης με τους ξεναγούς διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου η Συνοδική Επιτροπή της Εκκλησίας Κρήτης επί του Εκκλησιαστικού Τουρισμού και το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος της εκδήλωσης είναι η ουσιαστικότερη επικοινωνία και η καλύτερη συνεργασία των Επαγγελματιών Ξεναγών με την Εκκλησία. Ανάλογες Ημερίδες είχαν πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2006, τον Μάρτιο του 2009 και τον Μάρτιο του 2010.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ.

Η Ημερίδα αυτή εντάσσεται στην (γενικότερη) προσπάθεια της Εκκλησίας Κρήτης, μέσω της Συνοδικής Επιτροπής επί του Εκκλησιαστικού Τουρισμού, να διαφυλάξει τα εκκλησιαστικά μνημεία της Κρήτης και να έλθει αρωγός σε όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό.

Στην Ημερίδα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, Μητροπολίτες της Εκκλησίας Κρήτης ως και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook