Για άλλη μια καλοκαιρινή περίοδο ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «Αετογιάννης» (www.Aetogiannis.gr) διοργανώνει το «Θερινό Σχολείο» βιωματικής προσέγγισης με τους χορούς, τη μουσική, την παράδοση της Κρήτης & ολόκληρης της Ελλάδας.

Το «Θερινό Σχολείο» ξεκινά αρχές Ιουνίου και ολοκληρώνεται αρχές Σεπτεμβρίου με μια μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση.

Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών του Προγράμματός του, γίνονται συναντήσεις – μαθήματα των ομάδων (ανάλογα με το χορευτικό επίπεδο των συμμετεχόντων) με στόχο τη μύηση και τη διαρκή τους εξέλιξη στην τέχνη του χορού, αλλά και σε όλο το περιεχόμενο της παράδοσης, των άγραφων κανόνων, των ιστορικών – λαογραφικών στοιχείων που συνδέονται με τους παραδοσιακούς χορούς & τα τραγούδια της Κρήτης & της υπόλοιπης Ελλάδας.

Παράλληλα, διοργανώνεται η βιωματική συμμετοχή σε πάρα πολλά λαϊκά δρώμενα του νησιού, παραδοσιακά γλέντια & πανηγύρια όπου κυρίαρχη θέση κατέχει το κρητικό χοροστάσι. Στόχος η βίωση στην πράξη, όλων αυτών των στοιχείων που διδασκόμαστε στα μαθήματα και η δημιουργία μιας μεγάλης «παραδοσιακής συντροφιάς» που την ενώνει η κοινή αγάπη για τη λαϊκή δημιουργία και τον πολιτισμό.

Τα μέλη του «Θερινού Σχολείου» του Αετογιάννη, συμμετέχουν – εφόσον το επιθυμούν- σε εκδηλώσεις-εμφανίσεις-παραστάσεις καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με αποκορύφωμα την παράσταση Χορού-Μουσικής-Λόγου-Εικόνας στο μεγάλο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου το βράδυ της 9 Σεπτεμβρίου 2012.

Η συμμετοχή στο τρίμηνο πρόγραμμα γίνεται με συμβολική συνδρομή. Περισσότερες πλη-ροφορίες στο δικτυακό τόπο του Ομίλου Αετογιάννη: www.Aetogiannis.gr και στα τηλέφωνα 6976.21.6712 & 6973.33.5555.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook