Βραδυνές περιπολίες κάνουν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, στο Ηράκλειο, προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες τους αλλά και τις οικογένειές τους, από τους θρασύτατους αλλά και -πολλές φορές- αδίστακτους διαρρήκτες, που δρουν στην περιοχή.

Κάθε βράδυ περισσότερες από 10 διαρρήξεις σημειώνονται σε δωμάτια ξενοδοχείων και σε τουριστικά καταστήματα, με τους κατοίκους και τους ξένους επισκέπτες της τουριστικής αυτής περιοχής, να ζουν με τον φόβο να μην βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες.

Οι τουρίστες βιντεοσκοπούν τις εικόνες από τα παραβιασμένα δωμάτιά τους. Εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, μέσα από το διαδίκτυο, δυσφημίζοντας την χώρα μας.

Σε μία περίοδο, μάλιστα, που η πτώση του τουρισμού αποτελεί -ίσως- και το μεγαλύτερο αγκάθι της τοπικής οικονομίας.

Ο δ/ντης του ξενοδοχείου Rinela Beach Hotel, στο Κοκκίνη Χάνι, Παναγιώτης Λιάρος, μιλώντας στο flashnews.gr τόνισε ότι σε πολλές περιπτώσεις, οι τουρίστες που αντικρίζουν παραβιασμένα τα δωμάτιά τους, κατηγορούν το προσωπικό του ξενοδοχείου, για τις διαρρήξεις, απαιτώντας, μάλιστα, την επιστροφή των κλεμμένων αντικειμένων.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι τουρίστες έρχονται αντιμέτωποι με τους διαρρήκτες. Σύμφωνα με τον κο Λιάρο, πριν λίγες ημέρες, μία ηλικιωμένη τουρίστρια, βγαίνοντας από το μπάνιο του δωματίου της, αντίκρισε έναν νεαρό αλλοδαπό να ψάχνει τα προσωπικά της αντικείμενα.
 
Μόλις την είδε τράπηκε σε φυγή ισχυριζόμενος ότι είναι υπάλληλος του ξενοδοχείου και ότι εκτελεί εργασίες συντήρησης των δωματίων. Τέτοια περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινά στην περιοχή.
 
Κάτοικοι και καταστηματάρχες, βλέποντας ότι οι περιουσίες τους γίνονται έρμαιο στα χέρια των διαρρηκτών και ότι οι περιπολίες της αστυνομίας δεν επαρκούν για την προσωπική τους ασφάλεια, απειλούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί η δράση των αδίστακτων διαρρηκτών.

Την προηγούμενη βδομάδα, οι καταστηματάρχες της περιοχής έπιασαν στα.. πράσα έναν νεαρό αλλοδαπό την ώρα που έβγαινε από δωμάτιο ξενοδοχείου, το οποίο νωρίτερα είχε παραβιάσει.
 
Ο δράστης προκειμένου να ξεφύγει από τα χέρια των καταστηματαρχών, προσπάθησε να κρυφτεί σε μία οικοδομή, με αποτέλεσμα να πέσει από μεγάλο ύψος και να τραυματιστεί.
 
Όπως κατήγγειλε σήμερα ο κος Λιάρος, στο flashnews.gr η αστυνομία έφτασε στο σημείο με 2 ώρες καθυστέρηση, αφού το παράλογο της ιστορίας είναι ότι το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα για την περιοχή του Κοκκίνι Χάνι, είναι το Α.Τ Περιφέρειας, το οποίο εδρεύει στην Αμμουδάρα. Αν και το Κοκκίνι Χάνι απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Α.Τ. Χερσονήσου.

Ρένα Βουρεξάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook