Ένας καμικάζι βομβιστής αυτο-ανατινάχτηκε σήμερα έξω από μια εκκλησία στην κεντρική πόλη Τζος της Νιγηρίας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ένοπλοι επιτέθηκαν επίσης σε μια άλλη εκκλησία στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας.

Τρεις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του καμικάζι βομβιστή ο οποίος ανατίναξε σήμερα το αυτοκίνητό του μπροστά σε μια εκκλησία στο Τζος, στην κεντρική Νιγηρία, σκοτώθηκαν και 41 τραυματίστηκαν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

\”Σαράντα ένας τραυματίστηκαν, ενώ ο καμικάζι βομβιστής και άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν. Η τραυματίες νοσηλεύονται στο ευαγγελικό νοσοκομείο του Τζος\”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης Παμ Αγιούμπα

Λίγο αργότερα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και αρκετοί τραυματίστηκαν σήμερα σε μια δεύτερη επίθεση εναντίον μιας εκκλησίας στη Νιγηρία, στην πόλη Μπίου (βορειοανατολικά), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος μιας χριστιανικής ένωσης.

\”Ένοπλοι επιτέθηκαν στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας\”, δήλωσε ο πρόεδρος του Χριστιανικού Συνδέσμου της Νιγηρίας, στο Μπίου, Σάμσον Μπούκαρ.

\”Μία πιστή σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν, οι δύο από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση\”, είπε, διευκρινίζοντας ότι \”οι ένοπλοι διέφυγαν μετά την επίθεση\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook