Σοκ στην κοινή γνώμη και φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχουν προκαλέσει οι εμπρηστικές τοποθετήσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ιφικράτη Αμυρά οι οποίες απειλούν να καταρρίψουν πλήρως την προεκλογική στρατηγική της Κουμουνδουρου.
Εως αυτή την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει σε ήπιες ανακοινώσεις – απαντήσεις στις καταγγελίες της ΝΔ και στο γεγονός ότι ο κ. Αμυράς υπήρξε μόνο για λίγε ώρες υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα. Το γεγονός όμως ότι εξακολουθεί να κρατά στους κόλπους του το συγκεκριμένο στέλεχος δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Να σημειωθεί ότι ο κ. Αμυράς είναι στέλεχος του ΔΗΚΚΙ, το οποίο με την σειρά του αποτελεί μια από τις συνιστώσες της Κουμουνδούρου. 
Ο μόνος που φαίνεται να αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα των σοκαριστικών δηλώσεων αλλά και το πολιτικό κόστος που αυτές επιφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος με ξεκάθαρες τοποθετήσεις καταδικάζει ευθέως την ουσία των δηλώσεων Αμυρά.
Αμετανόητος ο Αμυράς
Την ίδια ώρα ο κ. Αμυράς, σε απάντηση που ανάρτησε στο προσωπικό του blog αργά το βράδυ της Κυριακής, εμφανίζεται αμετανόητος χωρίζοντας την ελληνική κοινωνία σε «μπολσεβίκους του ΣΥΡΙΖΑ» και «νοικοκυραίους του 4ου Ράιχ». Μιλά για ανάγκη «εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος» και πως πλησιάζει στην Ελλάδα «επαναστατική δίνη» ανάλογη με αυτή που εκδηλώθηκε πρόσφατα στον αραβικό κόσμο.
Παράλληλα, με το νέο μισαλλόδοξο κείμενο επιχειρεί και να διασκεδάσει τις σοκαριστικές εντυπώσεις που δημιούργησε το αρχικό βίντεο – με το οποίο καλούσε τους πολίτες να πάρουν μαχαίρια, τσεκούρια, πιστόλια και μολότοφ για να «χτυπήσουν» τους κατακτητές – λέγοντας πως δεν εννοούσε να στραφούν οι αριστεροί ενάντια στους δεξιούς(!) αλλά εναντίον του ξένου κατακτητή και διερωτάται «Γιατί αρνείται να πράξει αυτό που έκαναν πάρα πολλοί δεξιοί κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, 1941-1944;»!
Πέραν αυτών όμως, σύμφωνα με το βιογραφικό και τις προσωπικές απόψεις – έτσι όπως ο ίδιος τις καταγράφει – ο κ. Αμύρας μεταξύ άλλων είναι υπερ του της θανατικής καταδίκης όσων υπέγραψαν τα μνημόνια!
Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι η ανοιχτή επιστολή του κ. Αμυρά προς τους ψηφοφόρους της Α’ Αθήνας – όταν αυτός συμμετείχε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 – κατέληγε ως εξής: «Να μην περάσουν ατουφέκιστοι οι εχθροί της Ελλάδος. Καλό βόλι…».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Αμυρά έχει ως εξής:
«Όποιος διαβάσει τα άρθρα μου και δει όλο το βίντεο, το εννοιολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναφέρεται είναι αυτό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος ενάντια στην ξένη κατοχή του 4ου Ράιχ. Είναι μία πολεμική έκκληση για εθνική αντίσταση στην οικονομική γενοκτονία που υφίσταται ο Ελληνικός Λαός.
Η ηγεσία της ΝΔ, αποσιωπά ότι αναφέρομαι σε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στην ξένη κατοχή, και το παρουσιάζει ως μία διένεξη δεξιάς-αριστεράς. Ενώ το βίντεο καλούσε σε παλλαϊκή εξέγερση ενάντια στους ξένους κατακτητές και τους ελληνόφωνους δωσίλογους.
Προσπαθώντας να ταυτίσει το βίντεο με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία διαπράττει μέγα σφάλμα. Στρουθοκαμηλίζει. Αγνοεί ότι το δίλημμα πιά δεν είναι «ευρώ ή δραχμή;». Αλλά ποιός θα εκδώσει την δραχμή; Οι Έλληνες ή το 4ο Ράιχ.
Η επιστροφή σε εθνικά νομίσματα και η διάλυση της ευρωζώνης είναι μονόδρομος. Θα φτάσουμε στο σημείο να διαλυθεί η ευρωζώνη και η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίζει ακόμη την παραμονή μας στο ευρώ και θα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να μας επιστρέψει στην δραχμή…
Αλλά υπάρχουν και χειρότερα για την Νέα Δημοκρατία. Αγνοεί την διεθνή πραγματικότητα. Στον Αραβικό κόσμο και στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει εδώ και 1 χρόνο εξεγέρσεις. Αλλού χαμηλής, αλλού υψηλής εντάσεως. Είναι ζήτημα χρόνου να βρεθεί στην επαναστατική δίνη και η Ελλάδα\”.
Η ΝΔ διαφήμισε τον ένοπλο αγώνα
Και συνεχίζει ο Ιφικράτης Αμυράς:
\”Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω την Νέα Δημοκρατία για την δωρεάν διαφήμιση που έκανε σε πολιτικές απόψεις περί ενόπλου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος. Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να γίνει γνωστό στο πανελλήνιο το συγκεκριμένο βίντεο.
Ο Λαός έμαθε ότι εκτός από πολιτικούς που θέτουν πάνω από όλα το ευρώ, υπάρχουν και πολιτικοί που θέτουν πάνω από όλα την Εθνική Ανεξαρτησία και την Λαϊκή Κυριαρχία.
Ζούμε σε καθεστώς προτεκτοράτου. Υπό ξένη κατοχή. Όμως είναι κωμικό να βλέπεις πολίτες να δειλιάζουν μπροστά στους καθεστωτικούς ηθικολόγους.
Κάθε φορά που εμφανίζεται στις ειδήσεις ένα γεγονός, αν παρουσιαστεί υπό αρνητική σκοπιά, αν ζητηθούν δηλώσεις μετανοίας και αποκηρύξεως συντρόφων και συμπολεμιστών, αρκετοί σκύβουν το κεφάλι. Ομνύουν πίστη στην κατοχική νομιμότητα. Δεν είναι πολύ αστείο; 
Η κοπτοραπτική των λεγομένων μου στο συγκεκριμένο βίντεο από το μνημονιακό συρφετό έγινε με σκοπό να κτυπήσουν προεκλογικώς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν ένα χρόνο περίπου ανέβασα το συγκεκριμένο βίντεο στο διαδίκτυο. Αυτά που έλεγα στο βίντεο, είναι τα αυτονόητα για έναν Λαό που αγωνίζεται να σπάσει της αλυσίδες της σκλαβιάς και της ξένης κατοχής. Μίλησα για εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση. Ενάντια στην χούντα του μνημονίου και του Παπανδρέου.

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook