Το ευρώ εκτινάχθηκε έναντι άλλων μεγάλων νομισμάτων της Ασίας στο άνοιγμα των ασιατικών αγορών σήμερα, Δευτέρα, με φόντο τη συμφωνία των 17 της Ευρωζώνης να δανείσουν στην Ισπανία έως και 100 δισ. ευρώ για να διασώσει το τραπεζικό της σύστημα.

Όπως δημοσιεύει το protothema.gr μέσα, λοιπόν, από τη θετική πρώτη αντίδραση των αγορών στο σχέδιο διάσωσης της Ισπανίας, που συμφωνήθηκε το Σαββατοκύριακο, το ευρώ αυξήθηκε κατά περίπου 1% έναντι του δολαρίου και η τιμή του έφτασε το 1.2640.

Είναι ενδεικτικό ότι το χρηματιστήριο του Τόκιο άνοιξε με άνοδο 1,81%, ενώ λίγη ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο δείκτης Nikkei 225 κέρδιζε 152,88 μονάδες, φτάνοντας στις 8.612,14 μονάδες.

Παράλληλα, με άνοδο 2,29% άνοιξε και το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ λαμβάνοντας θετικά τα μηνύματα μετά την συμφωνία για την ευρωπαϊκή βοήθεια που δόθηκε στις ισπανικές τράπεζες. Έτσι, ο κύριος δείκτης του χρηματιστηρίου ο Hang Seng κέρδισε μέσα σε λίγα λεπτά από το άνοιγμά του 424,49 μονάδες για να φτάσει στις 18,926.83 μονάδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook