Ακόμη μία αναβολή πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, που είχε προγραμματισθεί για σήμερα, Δευτέρα. Η δίκη στο Εφετείο Κακουργημάτων αναβλήθηκε για τις 3 Σεπτεμβρίου, μετά από αίτημα του συνηγόρου του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επίκινδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, λόγω της εμπλοκής του σε επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.

Τότε ομάδα νεαρών είχε τραυματίσει, χτυπώντας με μαχαίρι και γκλόμπ, καθηγητή του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τού είχαν αποσπάσει το πορτοφόλι του και άλλα προσωπικά αντικείμενα και είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο, το οποίο -όπως αποδείχθηκε από τον αριθμό της πινακίδας του που κράτησαν φοιτητές αυτόπτες μάρτυρες- είχε νοικιαστεί από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο δράστης υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση, στην οποία τον ενέπλεξαν αντιεξουσιαστές, και ισχυρίζεται ότι απουσίαζε τότε στο εξωτερικό. Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κασιδιάρης παρείχε το αυτοκίνητό του ως μέσο διαφυγής στους δράστες.

Κατά τη διερεύνηση του περιστατικού, η Αστυνομία από τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου, βρήκε το γραφείο ενοικίασης οχημάτων στο οποίο ανήκε και διαπίστωσε ότι είχε ενοικιαστεί στο όνομα του εκπροσώπου Τύπου, σήμερα, της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη η δίκη δεν εκφωνήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και το δικαστήριο όρισε τη διεξαγωγή της για σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουνίου.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook