Η Ελλάδα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στο πρόγραμμα για να λάβει περαιτέρω οικονομική υποστήριξη, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθούν αμφιβολίες όσον αφορά το δεσμευτικό χαρακτήρα σε άλλα προγράμματα της Ευρωζώνης, όπως τα μέτρα για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Bundesbank.

«Μόλις σχηματιστεί, η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να στείλει σαφές μήνυμα για το εάν είναι έτοιμη να εφαρμόσει τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί. Είναι στο χέρι της Ελλάδας να αποφασίσει» δήλωσε ο Γενς Βάιντμαν στο στο γερμανικό κανάλι ARD.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις για την Ισπανία, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας χαιρέτισε τη συμφωνία που επετεύχθη από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και προβλέπει τη διάθεση δανείου, έως και 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της τομέα.

Σημείωσε πάντως ότι η ισπανική κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει την εφαρμογή περαιτέρω οικονομικών μεταρρυθμίσεων. «Είναι σημαντικό η Ισπανία να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που τέθηκαν στη διάθεσή της […] Έχω εμπιστοσύνη στην ισπανική κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη εφαρμόσει πολύ μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, αλλά πρέπει να παραμείνει σε αυτό το μονοπάτι» σημείωσε.

Ο Βάιντμαν επανέλαβε ακόμα ότι η κοινή έκδοση χρέους στην Ευρωζώνη είναι ένα μέτρο το οποίο μπορεί να εισαχθεί μόνον αφού θα έχει τελειώσει μια στενότερη δημοσιονομική και πολιτική ολοκλήρωση.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook