Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσκεψη στην ΓΑΔΑ.

Στην αρχή ο πρόεδρος του κόμματος συναντήθηκε με τον Αττικάρχη Ιωάννη Λιούκα, παρουσία ανωτάτων και ανωτέρων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Λιούκα πού είχε υπηρετήσει παλαιότερα και ο Αττικάρχης, αφού του ανέφερε τις υπηρεσίες, παρατήρησε πως βρίσκεται ακόμα στη θέση αυτή, καθώς φέτος δεν έγιναν τον Μάρτιο, ως είθισται, οι κρίσεις στην Αστυνομία.

Ο κ. Λιούκας ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι έχει διαχειριστεί επιχειρησιακά όλα τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο κέντρο από το 2004, όταν υπηρετούσε στο ΑΤ Ακροπόλεως, μεταξύ αυτών τα γεγονότα του 2008, μέχρι και σήμερα από τη θέση του ως Αττικάρχης. Ο κ. Τσίπρας του είπε πως τα αντιμετώπισε και τα κατάφερε με την ψυχραιμία του ηπειρώτη.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου του εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας του. Κατά την ξενάγηση, αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα του είπε: «Θέλουμε την στήριξή σας».

«Όλοι θα πρέπει να σας βοηθήσουμε» απάντησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Ξέρουμε το δύσκολο έργο που επιτελείτε, είναι δύσκολα τα πράγματα». Ο αστυνομικός του απάντησε: «Είναι όντως πολύ δύσκολα τα πράγματα, περιμένουμε από εσάς τους νέους ανθρώπους να μας στηρίξετε».

Ο κ. Τσίπρας είχε διάλογο και με αστυνομικό των ΜΑΤ, που είχε βάρδια στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ ζήτησε να μάθει για το C4I και την εμπλοκή της Siemens σε αυτό. Ο Αττικάρχης κ. Λιούκας απάντησε πως η Siemens είναι ο πάροχος πίσω από την ανάδοχο εταιρεία και το σύστημα δεν έχει λειτουργήσει γιατί δεν έχει γίνει ουσιαστική παράδοσή του.

Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την Οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook