Στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι πρόβες της καλοκαιρινής παραγωγής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, με το έργο «ΟΡΝΙΘΕΣ» του Αριστοφάνη.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία-απόδοση Γιάννη Κακλέα, μουσική Μάνου Χατζιδάκι, σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη, κοστούμια Βάλιας Μαργαρίτη-Μανόλη Παντελιδάκη, χορογραφίες Κυριάκου Κοσμίδη, φωτισμοί Γιώργος Τέλλος, μουσική επιμέλεια/διδασκαλία Αλέξιος Πρίφτης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Σωκράτης Πατσίκας, Αγορίτσα Οικονόμου, Σταύρος Σιόλας, Μάρα Βλαχάκη, Προκόπης Αγαθοκλέους. Χορεύουν: Ivan Svitailo, Σοφία Μιχαήλ, Alain Rivero. Συμμετέχει ο τραγουδιστής Σταύρος Σιόλας.

Η παράσταση εντάχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου και Ηρωδείου. Είναι η πρώτη φορά, από την ίδρυσή του, που το Θέατρο Κρήτης θα παρουσιάσει τη δουλειά του στο Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 10 και 11 Αυγούστου, ενώ στο Ηρώδειο στις 27 και 28 Αυγούστου.

Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στα Χανιά στις 2 Ιουλίου στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, ενώ στον ίδιο χώρο θα δοθούν ακόμα τρεις παραστάσεις στις 3, 4, 5 Ιουλίου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-ΧΑΝΙΑ 2012».

Στο Ηράκλειο, θα δοθούν παραστάσεις στις 7, 8, 9 Ιουλίου, στο Κηποθέατρο «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», στο Ρέθυμνο στις 10 και 11 Ιουλίου, στο Θέατρο «ΕΡΩΦΙΛΗ» στη Φορτέτζα.

Η παράσταση στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε μεγάλα Φεστιβάλ της χώρας, όπου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για την παραγωγή δίδονται στην ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης www.dipethekritis.gr.