«Οι Έλληνες αράζουν στην παραλία, πίνουν την μπύρα τους με 8 ευρώ και κάνουν διακοπές σε γιοτ!» Τέτοιους Έλληνες ισχυρίζεται ότι συνάντησε ο ρεπόρτερ της γερμανικής εφημερίδας Bild στην αποστολή που είχε προκειμένου να διαπιστώσει εάν … όντως στην Ελλάδα υπάρχουν κρούσματα φτώχειας και εξαθλίωσης. Μάλιστα, ο ρεπόρτερ έχει φωτογραφηθεί με έναν Γιάννη, ο οποίος όπως γράφει είναι πλούσιος και φωτογραφίζεται στο γιοτ του ενώ δείχνει στον ρεπόρτερ και που βρίσκεται η βίλα του.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η Bild στο ρεπορτάζ της αναφέρει:

«Μια εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές και ενώ η χώρα απειλείται με έξοδο από το ευρώ, την ώρα που η ανεργία καλπάζει με 22%, την ώρα που όλο και περισσότεροι άνθρωποι απειλούνται από την πείνα, η ελίτ της χώρας δεν πληρώνει φόρους και θωρακίζει τα λεφτά της στο εξωτερικό».

Ο ρεπόρτερ, ο οποίος φυσικά και δε βρέθηκε σε μια απλή συνοικία αλλά σε μια παραλία πλουσίων όπως αναφέρει, περιγράφει ότι στο νερό υπάρχουν γιοτ που τα επιβλέπουν σεκιουριτάδες, στην παραλία η μπύρα κοστίζει 8 ευρώ και το μπουκάλι η σαμπάνια 1000 ευρώ.

Σε συζήτηση μάλιστα που είχε ο ρεπόρτερ με τους λουόμενους, αναφέρει ότι όταν τους ρώτησε αν πληρώνουν τους φόρους τους, εκείνοι απάντησαν “Γιατί να πληρώσουμε φόρους; Για να τα βουτήξει το διεφθαρμένο κράτος;»

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook