Στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην ακυβερνησία που προήλθε από ευθύνες πολιτικών δυνάμεων, απέδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην περίθαλψη και την υγεία, η αντιμετώπιση των οποίων, όπως τόνισε, αποτελούν υψίστη προτεραιότητα για τη ΝΔ.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι το σύστημα είναι υπό κατάρρευση, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης και πολλαπλών προβλημάτων και πρόσθεσε: «Εμείς θα στηρίξουμε τον ΕΟΠΥΥ, τα ταμεία και τα νοσοκομεία, με τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο των δαπανών. Αρνούμαστε τη δημαγωγία τύπου ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και όχι τις ανάγκες των πολιτών και της δημόσιας υγείας».

«Το κράτος σε συνάρτηση και με τα χρηματικά διαθέσιμα της δανειακής σύμβασης, οφείλει να εξοφλήσει τα παλαιά χρέη προς τους φαρμακοποιούς και όλους τους παρόχους υγείας» συνέχισε, τονίζοντας ότι «είναι βασική θέση της ΝΔ ο συμψηφισμός των οφειλών με το Δημόσιο».

Τόνισε, επίσης, ότι «με την Υγεία δεν παίζουμε, ούτε με την αγωνία και τον πόνο όσων την έχουν ανάγκη», ενώ ζήτησε από τους φαρμακοποιούς να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να δείξουν την απαιτούμενη κατανόηση.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook