Παρέμβαση για το θέμα της μη καταβολής προνοιακών επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων όσο διαρκεί ο επανέλεγχός τους κάνει με δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Σενετάκης.   

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο κ. Σενετάκης αναφέρει: 

Πλήθος ερωτηματικών αλλά και σκεπτικισμό, προκαλεί η απόφαση για μη καταβολή των αναπηρικών συντάξεων από τον επόμενο κιόλας μήνα, επειδή αναπηρικές συντάξεις που εκδόθηκαν από τον Ιούλιο του 2010 και μετά, πρέπει να επανεξεταστούν.

Την ίδια στιγμή όμως, χιλιάδες δικαιούχοι, είναι αναγκασμένοι να μείνουν χωρίς το επίδομα που δικαιούνται, μέχρι το Κράτος να επανεξετάσει συγκεκριμένες περιπτώσεις. Η συγκεκριμένη πρακτική είναι αδιανόητη και δεν μπορεί επειδή το Κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί έγκαιρα στις υποχρεώσεις του, μια μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων να μένει χωρίς την υποστήριξη της Πολιτείας, έως ότου ολοκληρωθούν χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η απόφαση για παύση των προνοιακών επιδομάτων ως την επανεξέταση συγκεκριμένων περιπτώσεων δικαιούχων, δημιουργεί προβλήματα και πλήττει το κοινωνικό κράτος.

Πιστεύουμε πως τα επιδόματα πρέπει να καταβάλλονται έγκαιρα για όλους τους δικαιούχους κι εκφράζουμε την άποψη ότι για όλους όσοι λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα και δεν είναι δικαιούχοι, θα πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρές χρηματικές ποινές και πρόστιμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook