Το δημοσίευμα της Sun για την σοβαρή ασθένεια από την οποία πάσχει ο γιος του υπενθύμισε ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην επιτροπή που ερευνά τις δημοσιογραφικές πρακτικές.

«Πρέπει οι λεπτομέρειες να έρθουν στο φως» υπογράμμισε και διέψευσε ότι αυτός ενέκρινε τη δημοσίευση της πληροφορίας.

Το 2006 η Sun, το λαϊκό έντυπο της News Corp του Ρούπερτ Μέρντοκ είχε δημοσιεύσει λεπτομέρειες για την κατάσταση του μικρού Φρέιζερ, γεγονός που έφερε το πρωθυπουργικό ζεύγος προ τετελεσμένου γεγονότος, όπως είπε ο ίδιος.

Αρνήθηκε μάλιστα ότι έδωσαν στον Τύπο την άδεια να αναφερθεί στην πάθηση του αγοριού (πάσχει από κυστική ίνωση), εκτιμώντας ότι κάποιος εργαζόμενος στο βρετανικό ΕΣΥ έδωσε στον Τύπο την πληροφορία.

Διέψευσε δε την Ρεμπέκα Μπρουκς, υψηλόβαθμο στέλεχος της News Corp, η οποία είχε ισχυριστεί ότι η άδεια δόθηκε από το ζεύγος Μπράουν.

Ωστόσο σε ερώτηση γιατί η σύζυγος του, Σάρα, είναι ακόμη φίλη με την Μπρουκς, ο Γκόρντον Μπράουν είπε ότι η Σάρα είναι άνθρωπος που συγχωρεί.

Πρέπει να υπάρξει ειλικρίνεια για ό,τι πραγματικά συνέβη, για το αν πληρώθηκαν άτομα και για το αν είναι μια πρακτική που μπορεί να συνεχιστεί, τόνισε ο τέως πρωθυπουργός. «Θέλαμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν κανονικά» επισήμανε.

Η επιτροπή Λίβεσον ασχολείται με τις σχέσεις Τύπου και πολιτικών.

Τη Δευτέρα καταθέτει και ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, ενώ την Πέμπτη έχει κληθεί και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook