Αερογέφυρα σωτηρίας στήθηκε σε χρόνο – μηδέν για την μεταφορά από την Κάλυμνο στην Αθήνα ενός ανήλικου κοριτσιού μόλις δυόμισι χρόνων, που είχε χάσει αισθήσεις του λίγη ώρα αφ’ ότου είχε καταπιεί φάρμακα που βρήκε μέσα στο σπίτι του!

Το μικρό κοριτσάκι ξέφυγε από την προσοχή των δικών του καθώς έπαιζε στο σπίτι του, στην περιοχή του Αγίου Θεολόγου και βρήκε τα φάρμακα σε σημείο όπου μπορούσε να τα φτάσει. Η παιδική άγνοια και η περιέργεια το έκαναν να τα ανοίξει και να καταπιεί μερικά χάπια, με αποτέλεσμα να πέσει λιπόθυμο.

Για καλή του τύχη, οι γονείς του το αναζήτησαν αμέσως και το βρήκαν αναίσθητο. Μόλις είδαν τα φάρμακα σκορπισμένα ολόγυρα, κατάλαβαν τι είχε συμβεί και μετέφεραν εσπευσμένα το παιδί στο νοσοκομείο Καλύμνου, όπου υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου. Όμως, η κατάσταση του κρίθηκε σοβαρή κι έτσι οι γιατροί ζήτησαν την κατεπείγουσα μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αεροπορικώς και εισήχθη αμέσως στο «Παίδων», όπου σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του και διέφυγε τον κίνδυνο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook