Υπόγειος πόλεμος… φημών μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιο κόμμα φέρνουν πρώτο οι δημοσκοπήσεις – που όμως απαγορεύεται βάσει νόμου να δημοσιοποιούνται – βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες και αναμένεται να κορυφωθεί όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες της Κυριακής.

Στελέχη της ΝΔ διαδίδουν ότι βρίσκονται μπροστά με διαφορά άνω των τριών μονάδων, ενώ το ίδιο υποστηρίζουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα τους. Το φαινόμενο λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να διαρρέουν πως στις μετρήσεις προηγείται σταθερά η ΝΔ, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν τις διαρροές που εμφανίζει η Ιπποκράτους προς τον Αντώνη Σαμαρά, διαρροές που, όπως εκτιμούν, τείνουν να λάβουν διαστάσεις!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν διαφόρων blogs, ακόμα και μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες δημοσίευαν προχθές «ρεπορτάζ» που περιείχαν ως και ποσοστά μυστικών δημοσκοπήσεων, που όμως – πέραν της απαγόρευσης εκ του νόμου – δεν ήταν δυνατόν ούτε καν να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους, αφού δεν υπήρξαν ούτε οι ταυτότητες των ερευνών! Αν βεβαίως οι έρευνες ήταν πραγματικές!

Πλήρης, δηλαδή, χειραγώγηση της κοινής γνώμης και πλήρης περιφρόνηση στην εφαρμογή νόμων που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκαν λανθασμένοι, πλην όμως η πολιτική τάξη της χώρας επέμενε να τους διατηρεί! Παρότι, μάλιστα, σε κάθε εκλογές επιβεβαιωνόταν τόσο η αναχρονιστικότητά τους, όσο και η ανεφαρμοστικότητά τους!

Τα κόμματα, πάντως, σε μια από τις πλέον κρίσιμες εκλογές την μεταπολεμική περίοδο, εκλογές – ντέρμπι, ανοιχτές σε πολλά αποτελέσματα και εκπλήξεις, δείχνουν να χρησιμοποιούν παλαιοκομματικές μεθόδους σε εποχές κρίσης. Και σε καμία περίπτωση να μην προετοιμάζουν τους πολίτες για το τι θα ακολουθήσει και ποια τα διλήμματα της επόμενης ημέρας που ίσως κρίνει το μέλλον της χώρας για δεκαετίες.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook