Σε ολομέτωπη σύγκρουση με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Θεόδωρο Πάγκαλο οδηγείται αμέσως μετά τις εκλογές ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ μεγάλες είναι οι αντιδράσεις στην Αχαΐα προκειμένου να μην εκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου βουλευτής!

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να πνέει μένεα κατά του πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ενώ μετά τις χθεσινές τους αντιδράσεις αποφάσισε να φτάσει τις αντιδράσεις στα άκρα. Ειδικά κατά του Γιάννη Ραγκούση θα χρησιμοποιηθεί - σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους - τόσο η θέση του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την κακή κατάσταση των οικονομικών του κόμματος (ουσιαστικά την… «πτώχευσή του») όσο και η θέση του στο υπουργείο Μεταφορών μέσω της οποίας κατηγορείται ότι με τις «μεταρρυθμίσεις» του οδήγησε την παράταξη σε περαιτέρω συρρίκνωση. Αντίστοιχη θα είναι και η αντιμετώπιση του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος θα κατηγορηθεί κυρίως ως «μακρύ χέρι» όσων επιθυμούν την διάλυση του ΠΑΣΟΚ!

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Γιάννης Ραγκούσης, με παρέμβασή του στην ιστοσελίδα του, όχι απλώς κατέθεσε έξι ημέρες πριν τις κάλπες μια προσωπική ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα (με αξιοπρόσεκτες, όντως, αναφορές), αλλά εμμέσως πλην σαφώς έθεσε και θέμα συζήτησης και για την ηγεσία την επομένη των εκλογών.


Το τελευταίο διάστημα, άλλωστε, έχει πραγματοποιήσει επισκέψεις και συσκέψεις σε πολλές περιοχές της χώρας (χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η Πάτρα, όπου παρ’ ολίγο το αυτοκίνητό του να παρασυρθεί και από διερχόμενη αμαξοστοιχία), συσκέψεις που από την Ιπποκράτους θεωρούνται ως προσπάθεια δημιουργίας προσωπικού μηχανισμού του πρώην Γραμματέα για την επόμενη μέρα. Μέτωπο, όμως, με την ηγεσία του κόμματός του άνοιξε χθες και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων (ΝΕΤ) πως «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ».

Επιπλέον το κλίμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι κάτι παραπάνω από έκρυθμο και αυτό αναμένεται να εκφραστεί αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, κυρίως όσον αφορά στη στάση της Ιπποκράτους στο θέμα σχηματισμού κυβέρνησης.Ποιος θα προλάβει

Η ένταση στο ΠΑΣΟΚ είναι τέτοια, που πολλοί εκτιμούν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να κάνει ανακοινώσεις το βράδυ των εκλογών για την επανίδρυση του κόμματος, ώστε να προλάβει κορυφαία στελέχη του να μην θέσουν πρώτα θέμα, ιδίως σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για την Ιπποκράτους. Αν και κάποιοι άλλοι εκτιμούν πως θέματα θα τεθούν νωρίτερα από στελέχη στα…τηλεπαράθυρα!

Με Γιώργο

Υποβόσκουσα παραμένει η κόντρα και με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς βενιζελικά στελέχη εξακολουθούν – εκμεταλλευόμενα - βεβαίως το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία - να…προσπαθούν στην Αχαΐα να μην εκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να παρέμβει στις προεκλογικές εξελίξεις, προκειμένου να μην του…χρεώσουν και τη νέα ήττα (αφού τυχόν παρέμβασή του μπορεί να την εκμεταλλευτούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), γνωρίζοντας όμως πως από αυτή του τη στάση θα κατηγορηθεί ότι δεν έκανε προεκλογική εκστρατεία ούτε για την επανεκλογή του! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή!

Μεταξύ Βενιζέλου και Παπανδρέου, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, υπάρχει το τελευταίο διάστημα αμοιβαία καχυποψία και προετοιμασία για σύγκρουση μετά τις εκλογές, ενώ με ενδιαφέρον σημειώθηκε το «άνοιγμα» του Ανδρέα Λοβέρδου στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χθες, από τον Βόλο.

real.gr