Πρεμιέρα σήμερα  Τρίτη 12 Ιουνίου στις 9:00μ.μ. στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζηδάκις» του Ηρακλείου για την τρίτη θεατρική δουλειά της Θεατρικής Ομάδας των Δημοσιογράφων Ηρακλείου (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.). Πρόκειται για το έργο της Έλλης Παπαδημητρίου «Κοινός Λόγος» – ένα αφιέρωμα στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Το έργο ανεβαίνει από τις 12 ως τις 16 Ιουνίου και αντί εισιτηρίου οι θεατές καλούνται να κρατούν τρόφιμα μακράς διαρκείας, προκειμένου να προσφερθούν σε άπορες οικογένειες.

Ο «Κοινός λόγος» είναι πραγματικές μαρτυρίες ανωνύμων γυναικών καταγεγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου, που χρονικά καλύπτουν το διάστημα από τις ειρηνικές μέρες στη Μικρά Ασία, πριν από την Καταστροφή, ως τον Εμφύλιο και τα κατοπινά δύσκολα χρόνια. Επτά γυναίκες συνομιλούν και παράγουν «κοινό λόγο».
 
Οι αφηγήσεις τους αφορούν μικρά περιστατικά με φόντο τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα και όλα αυτά συναρμολογούν το παζλ της κοινής μας ιστορίας, της ιστορίας του ελληνικού έθνους κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα: Μικρασιατική Καταστροφή, Κατοχή, Εμφύλιος.

Η σκηνοθεσία – σκηνογραφία είναι του Γιώργου Αντωνάκη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Κώστας Βεζυράκης. Η μουσική επιμέλεια και η διδασκαλία των τραγουδιών έγινε από τον Αντρέα Γιακουμάκη.

Στην παράσταση παίζει ζωντανά Πολίτικη λύρα ο Γιώργος Γιανναδάκης και κρουστά ο Γρηγόρης Γιακουμάκης. Τραγουδά ζωντανά και παίζει ακορντεόν η Ελένη Στάθογλου.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Ελένη Βακεθιανάκη, Κατερίνα Μποτζάκη, Γωγώ Σωτηρίου, Κατερίνα Παντινάκη, Ελίνα Φαρσάρη, Ειρήνη Τσάκα, Αντιγόνη Καμπάνη.

Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook