Με την «βελούδινη» διάσωση της Ισπανίας να «ξεφουσκώνει» πολύ γρήγορα και τις αγορές να στρέφονται προς τη μεριά της Ιταλίας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν αρνήθηκε να κάνει εικασίες σχετικά με την κατάσταση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης, εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι η χώρα λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για την κατάσταση στην Ιταλία, ο Όλι Ρεν δήλωσε: «Δεν θέλω να κάνω εικασίες. Εισηγηθήκαμε κάποια πράγματα πριν από δύο εβδομάδες στην Ιταλία και αυτά εξακολουθούν να ισχύουν».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επισήμανε: «Η Ιταλία έχει σημαντικές ανισορροπίες, αλλά η χώρα πρόκειται να τις διορθώσει και λαμβάνει ισχυρά μέτρα. Υποστηρίζουμε την Ιταλία».

Τη Δευτέρα, τα spread των ιταλικών ομολόγων άρχισαν να παίρνουν την ανιούσα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξησή τους από το τέλος του προηγούμενου χρόνου, ενώ τα οριστικά στοιχεία για τη μείωση του ιταλικού ΑΕΠ επιδείνωσαν το κλίμα, επιβεβαιώνοντας πως η ύφεση κυριαρχεί στον ευρωπαϊκό νότο.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook