Ένα νέο πρόβλημα, οικονομικό αυτή την φορά, έχει να αντιμετωπίσει η Σούπερ Λίγκα.

Στο Δ.Σ. της Δευτέρας 11/6 τα μέλη του συνεταιρισμού ενημερώθηκαν για το αίτημα της Nova, με την οποία έχουν υπογράψει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, να προχωρήσει σε μείωση 25% του συμβολαίου της επόμενης περιόδου.

Αυτό σημαίνει πως από τα 44 εκάτ. ευρώ που προβλέπονταν το ποσό που θα εισπράξουν οι ομάδες θα μειωθεί στα 33 εκάτ. ευρώ.

Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί επιτροπή από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ξάνθη και Λεβαδειακό προκειμένου να συζητήσουν με το συνδρομητικό κανάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σούπερ Λίγκα θα προσπαθήσει να πετύχει συμφωνία μείωσης της τάξης του 10% ή του 15%.

Η επιστολή της NOVA στη Σούπερ Λίγκα

Στην επιστολή της προς την Σούπερ Λίγκα, η Nova αναφέρει ότι α) υπάρχει οικονομική κρίση και πρωτοφανής ύφεση χωρίς θετικές προβλέψεις για ανάκαμψη, β) η αγορά δεν κινείται και οι συνδρομητές είναι πιθανό να μειωθούν επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισοδήματα και γ) ο προϋπολογισμός πρέπει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα.

Και καταλήγει η επιστολή της NOVA “λέγοντας” ότι η μείωση κατά 25% του καταβαλόμενου συνολικού ποσού προς την Σούπερ Λίγκα και τις ομάδες είναι η κατ’ ελάχιστη για τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook