Τεράστια χαρακτήρισε σήμερα την αβεβαιότητα για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ομίλου Fitch Εντ Πάρκερ.

Σύμφωνα με τον Πάρκερ, που είναι υπεύθυνος Ευρώπης και Μέσης Ανατολής του οίκου Fitch, η βασική ανησυχία για την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι η μετάδοση της κρίσης, καθώς η άμεση επίπτωση της ελληνικής εξόδου θα είναι μικρή.

Όπως ανέφερε η ελληνικής αποχώρηση από το ευρώ θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποβαθμίσεις των χωρών της Ευρωζώνης με αξιολόγηση «ΑΑΑ» (Γερμανία), ενώ θα καθιστούσε αναπόφευκτο ένα ακόμη πρόγραμμα χορήγησης φθηνών τριετών δανείων από την ΕΚΤ.

Το στέλεχος του Ομίλου Fitch ξεκαθάρισε πως η διάλυση της ζώνης του ευρώ θα είναι οικονομικά και πολιτικά επιζήμια και ότι ήδη η πιστοληπτική ικανότητα της Ευρωζώνης βρίσκεται υπό ισχυρή πίεση.

Ο ίδιος εκτίμησε πως θα εξακολουθήσει η υποστήριξη της ΕΚΤ στις τράπεζες χώρων με μεγάλο χρέος, ωστόσο προσέθεσε πως οι αποφάσεις της τελευταίας στιγμής αυξάνουν το κόστος της κρίσης και ότι εάν δεν υπάρξει σύντομα φως στην άκρη του τούνελ ο κίνδυνος διάλυσης της Ευρωζώνης θα αυξηθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook