Τις οικονομίες ενός ζευγαριού ηλικιωμένων έβαλαν στο μάτι άγνωστοι δράστες στην περιοχή Ίνι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο.

Το ζευγάρι  φύλαγε "σαν κόρη οφθαλμού" εδώ και πολύ καιρό 13.000 ευρώ σε ένα συρτάρι του σπιτιού του, κάτι για το οποίο δεν είχε ενημερώσει ούτε τα παιδιά του.

Το Σάββατο το πρωί ήταν η τελευταία φορά που ο 92χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού "τσέκαρε" το σημείο όπου είχε τοποθετήσει τα χρήματα όμως σε λιγότερο από δύο ημέρες που άνοιξε ξανά το συρτάρι στο οποίο είχε τοποθετήσει τις 13.000 ευρώ, διαπίστωσε ότι αυτά είχαν κάνει "φτερά".

Σημεία διάρρηξης στο σπίτι δεν υπήρχαν γεγονός που εξηγείται από το γεγονός ότι το ηλικιωμένο ζευγάρι δεν κλείδωνε ποτέ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο 92χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι η κλοπή ενδεχομένως να συνέβη  το πρωί της Κυριακής που βρίσκονταν σε μια κηδεία, αφήνοντας το σπίτι ανοιχτό στις ορέξεις των επίδοξων κλεφτών.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές αλλοδαπών που εργάζονταν για λογαριασμό του ζευγαριού ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει ούτε το δράστη - ες άλλα ούτε και τα χρήματα.