Διακόσια είκοσι και πλέον χρόνια μετά τη γαλλική και την αμερικάνικη επανάσταση και σχεδόν εκατό από τη μεγάλη οκτωβριανή επανάσταση, οι αστοί (μικροαστοί και μεσοαστοί) σφυροκοπούνται και πάλι, ώστε οι περισσότεροι από αυτούς να προλεταροποιηθούν και οι ελάχιστοι να περάσουν στη μεγαλοαστική κλίμακα , παρέα με κείνους εκ των πλουσίων και ανεπάγγελτων που θα συνεχίζουν να βγάζουν λεφτά από τις επενδύσεις του παρελθόντος , το δημόσιο και το εξωτερικό , χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα (πλην ορισμένων deals), χωρίς να πληρώνουν φόρους εισοδήματος ή άλλους φόρους πλήν ελαχίστων φόρων κατανάλωσης και περιουσίας .

Δεν είναι αμάρτημα να κερδίζεις λεφτά με τον ιδρώτα σου, την εξυπνάδα σου και με την τύχη που ενδεχομένως έχεις.

Είναι όμως έγκλημα να μην πληρώνεις φόρους για τα χρήματα που κερδίζεις, όπου γής. Ολοι, πλέον, έχομε καταλάβει τι έγινε .

Δάνειζαν ανέτως το ελληνικό κράτος, με χαμηλά επιτόκια, αλλά για σύντομο χρονικό διάστημα. ‘

Εβλεπαν, οι ηλίθιοι της κυβέρνησης Καραμανλή ότι τους έδιναν λεφτά και τα έπαιρναν!! Δεν χρειάζονταν λοιπόν να «σφιχτούμε». Συνέχισαν τις σπατάλες, έκαναν νέες προσλήψεις (!!) και αντί για λιγότερο κράτος , βρεθήκαμε με χιλιάδες περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους. Μόλις δε πήγε ο μικρός Καραμανλής να κινηθεί κάπως αυτόνομα στην εξωτερική μας πολιτική, ανακάλυψαν ότι τα στατιστικά, που τους έδινε μέχρι τότε ήταν ψεύτικα (τάχα δεν το ήξεραν …) και τον έριξαν.

Ανέθεσαν σε έναν δικό τους να φέρει το καράβι εκεί που το ήθελαν , στην αγκαλιά των διεθνών ταμείων και των funds. Τα κατάφεραν περίφημα στην διαδρομή. Δεν τα κατάφεραν σε όλα τα υπόλοιπα. Υποτίμησαν και πάλι τον ανθρώπινο παράγοντα. Υποτίμησαν τα ανακλαστικά του Ελληνα.

Βλέπουν τώρα, τον απλό τον κόσμο, αυτόν που ευνοήθηκε πολλαπλά από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ να προσεγγίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τρομάζουν!!!! Απειλούν λοιπόν με καταστροφές, τύπου εξόδου από το Ευρώ και όλες τις κινδυνολογίες που μπορείτε να φανταστείτε (θα σου πάρουν τις καταθέσεις , θα σου πάρουν το σπίτι , θα …θα ..).

Ο κόσμος δεν πείθεται και αγκαλιάζει περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ . Καλά κάνει!! Δεν φοβάται και ξέρει πώς δεν πρέπει γιατί οι άνθρωποι του Συριζα δεν είναι ξένοι, ζούν ανάμεσά μας και θα συνεχίσουν να εργάζονται και να ζούν δίπλα μας. Δεν έχουν και άλλη επιλογή ..

Με τον ίδιο, όμως, τρόπο και ορμή πρέπει να αγκαλιάσει ο κόσμος, δηλαδή εμείς οι εργαζόμενοι –αυταπασχολούμενοι και αιμοδότες του κράτους , οι δημόσιοι υπάλληλοι, που θέλουν με σιγουριά τον ψαλιδισμένο μισθό τους και οι συνταξιούχοι που θέλουν την πενιχρή, έστω, σύνταξη τους, οι νέοι και οι νέες που θέλουν να ελπίζουν ότι θα παραμείνουν πολίτες της Ευρώπης και όχι της Ευρασίας , οι άνεργοι που θέλουν να δουλέψουν είτε εδώ είτε κάπου στην Ευρώπη και οι ευπαθείς ομάδες που θέλουν τη στήριξη του κράτους, τη σημερινή Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.

Κυριακή 10/06/2012, άκουσα το πρωί τον κο Σαμαρά, στην τηλεόραση, και μου άρεσε! Έλεγε ότι θα ζητήσει ουσιαστικό πόθεν έσχες από όλους εκείνους που βρέθηκαν σε δημόσια θέση από το 1974 μέχρι σήμερα και αν δεν δικαιολογείται, το επιπλέον , θα δημεύεται!!. Είναι μια καλή αρχή για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης μας .

Πρέπει λοιπόν να ψηφισθεί και ο Αντώνης Σαμαράς, έστω για πρώτη και τελευταία φορά, για να κάνει αυτά, που δεν έκαναν όλοι οι προηγούμενοι μέχρι σήμερα. Να πάψει δηλαδή να δουλεύει για τα συμφέροντα των ελάχιστων και να κοιτάξει όλους εμάς, της πραγματικής οικονομίας!!

Αυτό θα γίνει μόνον με τη δική μας πίεση και συνδρομή. Χρειάζεται λοιπόν να εξεγερθούμε. Να πάρομε την κατάσταση στα χέρια μας. Να ελέγξομε τον πλούτο, να καταγγείλομε τα φαινόμενα ασυδοσίας και να απελευθερώσομε, μόνοι μας, τις δημιουργικές ικανότητες του Ελληνα.

‘Αδειες λοιπόν παντού, σε όλους τους τομείς και σε όσους τις ζητούν, με σεβασμό στους νόμους και τις διαδικασίες αλλά με το σκεπτικό της εξυπηρέτησης και όχι της παρεμπόδισης («εν αρχή και εν αμφιβολία υπέρ της αιτήσεως») !!

Ο τομέας της ενέργειας και ειδικότερα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προσφέρει μεγάλες δυνατότητες και θα δώσει το παράδειγμα και την αναγκαία ώθηση σε όλους τους άλλους τομείς. Εξέγερση χρειάζεται και για το σεβασμό στην τήρηση των νόμων και των διαδικασιών.

Να θεωρείται «επαναστατική» πράξη και πολιτικό καθήκον, η πληροφόρηση των αρμοδίων υπηρεσιών για τις παρανομίες του γείτονα και του όποιου ισχυρού και όχι ρουφιανιά. Να αντιδράσομε και να επιβάλλομε στους κρατικοδίαιτους την απαίτησή μας για παραγωγή έργου (για παράδειγμα ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να κάνουν γενική συνέλευση οι δάσκαλοι και καθηγητές σε ώρα μαθήματος), να πατάξομε τον κρατισμό και τις λογικές που μόνον σκοπό έχουν τη διαιώνιση του κόμματος στην εξουσία.

Ο κάθε υπουργός να πληρώνει τους συμβούλους του από τη τσέπη του.

Να αλλάξομε και τη Νέα Δημοκρατία.

Να γίνει το Δημοκρατικό Κόμμα της Ελλάδας.

Να κάνομε το Ελληνικό Δημόσιο δικό μας, σπίτι μας, να το φροντίζομε σαν τη μάνα μας και τα παιδιά μας, να ζητάμε από τους γύρω μας τη συνδρομή τους στο Δημόσιο και στις υπηρεσίες του.

Να στηρίξομε τις ,έστω δημόσιες, τράπεζες (για ποιόν λόγο δηλαδή να παραμείνουν ιδιωτικές και να μην ελέγχονται από το κράτος όταν το κράτος είναι ο κύριος μέτοχος και όταν η ανακεφαλαιοποίηση που γίνεται δεν αφορά μόνον τις ζημίες εκ της απομείωσης των ομολόγων αλλά ευρύτερες ζημίες).

Αντί να παίρνομε από τη «μεγάλη μέση», όπως συνηθίζαμε, να δίνομε στη «μεγάλη μέση», blind, και η προσφορά μας να γίνει η κοινωνική μας καταξίωση .

Είναι απλό. Ας γίνει συνήθεια να δημοσιεύονται τα στοιχεία εκείνων που πληρώνουν φόρους, για παράδειγμα, άνω των 20.000 Ευρώ το χρόνο και ας γίνει τίτλος τιμής ……πρώτη θέση στον εκκλησιασμό και στο γήπεδο , διακεκριμένη θέση στα θερινά δημοτικά θέατρα κοκ .

Δεν φθάνει η αφύπνιση, χρειάζεται μία οξεία αντίδραση.

Εχομε την ιστορική ευκαιρία να ματαιώσομε τα σχέδια τους , δυναμώνοντας τόσο τον Σύριζα όσο και τη Νέα Δημοκρατία.

Ασφαλέστερη επιλογή, κυρίως για τις σχέσεις μας με το εξωτερικό είναι η Νέα Δημοκρατία. Θα περάσει πιο εύκολα στα διεθνή fora καίτοι ως συντηρητική παράταξη δεν είναι τόσο αξιόπιστη στους υποτιθέμενους ομογάλακτους της, λόγω των παλινωδιών της πλήν όμως οι θέσεις της και μιλώ για την άρνηση στο πρώτο μνημόνιο ήταν ορθές (εκ του αποτελέσματος).

Κυβέρνηση με κύριο κορμό τη Νέα Δημοκρατία, θα ανακτήσει γρήγορα την εμπιστοσύνη των αγορών και θα τερματίσει την αβεβαιότητα . Δεν είναι ώρα για πειράματα και ρίσκα. Ισως είναι την επόμενη φορά.

Ψηφίζω λοιπόν Νεα Δημοκρατία , με το όπλο παρά πόδα και αναμένω από όλους εκείνους, που θα αναδείξει η εκλογή, σε όποια θέση, την ουσιαστική μεταξύ τους συνεργασία για τη σωτηρία της πατρίδας και του έθνους μας .

Αδαμάντιος Αρετάκης
Δικηγόρος Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook