Έλληνες επαγγελματίες ρωτούν για το πώς μπορούν να πάνε ακόμα και στην Αυστραλία για να εργαστούν.

Αγωνία για το πώς θα εξασφαλίσουν σήμερα μία δουλειά, έστω και τόσο μακριά. που μοιράζονται με χιλιάδες άλλους συντοπίτες τους και που μάρτυρές της γίνονται και οι Έλληνες της Αυστραλίας, μέσα από επικοινωνία με συγγενείς και φίλους τους από την Ελλάδα.

Η ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος» ερεύνησε το πώς και ποιος μπορεί να μεταναστεύσει στην Αυστραλία, προτείνοντας, χέρι βοήθειας σε όσους θέλουν να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο στη χώρα που τόσοι Έλληνες σήμερα αποκαλούν «δεύτερη πατρίδα» τους.

Η μετανάστευση στην Αυστραλία δεν είναι πλέον εύκολη υπόθεση, δεν είναι όμως και αδύνατη.

Η οικονομία της Αυστραλίας συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στις πλέον δυναμικές οικονομίες του πλανήτη και συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Στην πλειοψηφία τους, αυτοί που θέλουν να μεταναστεύσουν είναι ειδικευμένοι εργαζόμενοι και, ως τέτοιοι, έχουν δύο επιλογές προκειμένου να τους δεχθεί η χώρα μόνιμα.

Τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία είναι πολλά. Ενδεικτικά, υπάρχει σήμερα μεγάλη ζήτηση σε Χημικούς Μηχανικούς για τους τομείς της βιομηχανίας μετάλλων, ανώτερων διοικητικών στελεχών επιχειρήσεων, γεωλόγων, μαθηματικών, γιατρών παθολόγων, οφθαλμιάτρων, παιδιάτρων και δερματολόγων, φαρμακοποιών για νοσοκομεία, δασκάλων, αλλά και δασκάλων για παιδιά με ειδικές ανάγκες, χημικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών, ηλεκτρονικών, μαραγκών και άλλων.

Πληροφορίες για αυτά τα επαγγέλματα υπάρχουν σε ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και, συγκεκριμένα, στη διεύθυνση http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1121i.pdf.

Στη λίστα επαγγελμάτων υπάρχει κωδικός που είναι απαραίτητος για κάποιον που κάνει αίτηση για βίζα, αλλά και ο αρμόδιος επαγγελματικός φορέας αναγνώρισης προσόντων για τη χορήγηση βίζας εργασίας.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Υπάρχουν δύο τρόποι να χορηγηθεί βίζα εργασίας.

1. Ο ενδιαφερόμενος να βρει εργασία μόνος του μέσω του Ιντερνέτ και ο μελλοντικός του εργοδότης να στηρίξει την αίτησή του για τη χορήγηση βίζας.
2. Να πάει ανεξάρτητα εκεί, με την προοπτική να απασχοληθεί σε κάποιο από τα επαγγέλματα που αναγράφονται στην παραπάνω λίστα.

Για βίζα ειδικευμένου εργαζόμενου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από το εξωτερικό ή από την Αυστραλία. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να ταξιδέψει στην Αυστραλία ως τουρίστας με ανάλογη τουριστική βίζα τριών μηνών, να βρει εργοδότη που θέλει να τον προσλάβει και να παραμείνει στην χώρα κάνοντας αίτηση για βίζα ειδικευμένου προσωπικού και να παραμείνει στην Αυστραλία επ’ αορίστου αν ο εργοδότης του εγγυηθεί μόνιμη εργασία. Μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής στην Αυστραλία με βίζα μόνιμης κατοικίας, ο μετανάστης έχει το δικαίωμα να γίνει Αυστραλός πολίτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook