Οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης πρέπει να προχωρήσουν με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να επαναφέρουν τις οικονομίες του σε τροχιά ανάπτυξης, ανέφερε την Τρίτη η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε στελέχη του οικονομικού συμβουλίου του συντηρητικού κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

Η κ. Μέρκελ τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Γερμανία είναι αντίθετη στα ευρωομόλογα, ενώ αναφερόμενη στην Ισπανία, είπε ότι ήταν δικαίωμα της χώρας να ζητήσει βοήθεια για τις τράπεζες.

«Ήταν σωστό για την Ισπανία να ζητήσει βοήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» δήλωσε η κ. Μέρκελ, προσθέτοντας ότι η αιτία της ισπανικής κρίσης ήταν η φούσκα στην ισπανική αγορά κατοικίας τα τελευταία δέκα χρόνια και όχι μακροοικονομικοί παράγοντες.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Guido Westerwelle, σε δηλώσεις του την Τρίτη ανέφερε ότι «η περίπτωση της Ισπανίας δείχνει ότι η Ευρώπη δρα με αλληλεγγύη, όταν μια χώρα ανταποκρίνεται με επιτυχία στα εκσυγχρονιστικά της καθήκοντα».

«Αυτό είναι και ένα μήνυμα για την Ελλάδα ώστε να παραμείνει στην εκσυγχρονιστική πορεία που συμφωνήθηκε», πρόσθεσε ο Westerwelle

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook