Στις 18 Ιουνίου σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ενωμένοι και όχι διαιρεμένοι, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη, το απόγευμα της Τρίτης. Βάζουμε τα θεμέλια μιας νέας, δημοκρατικής, Ελλάδας, με αξιοπρέπεια, ασφάλεια, με ανάπτυξη, για ένα κράτος δικαίου.

Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντικαταστήσει το μνημόνιο που οδηγεί στη χρεοκοπία με ένα νεό εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

O ελληνικός λαός στις 17 Ιουνίου ανοίγει το δρόμο της νέας μεταπολίτευσης, είπε και πρόσθεσε: «Αναλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση δίνοντας τέλος στο σάπιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε:

την κατάργηση των ακριβά αμοιβόμενων συμβούλων στα υπουργεία

το τέλος του πλουτισμού με δημόσιο δανεικό χρήμα

την περικοπή στο μισό της αμοιβής του πρωθυπουργού και των υπουργών

την αντικατάσταση του σημερινού νόμου περί ευθύνης υπουργών

την επαναφορά του κατώτατου μισθού για όλους και όλες

την κατάργηση των χαρατσιών στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τους ανέργους και τους φτωχούς συμπολίτες μας

την ολική ή μερική διαγραφή των υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες

τη σταθερή χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

Επίσης, είπε ότι θα αποδοθούν ευθύνες για τα μεγάλα σκάνδαλα του δικομματισμού όπως και ότι θα γίνει επανεξέταση όλων των μεγάλων σκανδάλων και κυρίως του σκανδάλου της Siemens. «Τέλος στη ατιμωρησία», είπε χαρακτηριστικά.

Την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ περνούν στη λήθη της ιστορίας,  αφήνοντας έναν λαό λαηλατημένο, συνέχισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Εμείς απλώς αναλαμβάνουμε την ευθύνη της ανοικοδόμησης της χώρας από τα ερείπια του μνημονίου»

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook