Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την οποία ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε για τις συζητήσεις που είχε τη Δευτέρα στη Ρώμη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει διοργανώνοντας μίνι Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 22 Ιουνίου στη Ρώμη.

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη τρέχουν και εκτός από τα ποσοστά μας πρέπει να μας ενδιαφέρει η προοπτική της χώρας, επισήμανε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να γίνει πολύ καλή προετοιμασία για την σύνοδο του Εurogroup στις 21 Ιουνίου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «η πρότασή μας για κυβέρνηση συνευθύνης μπορεί να δώσει αποτελέσματα» και τόνισε ότι «αν δεν σπάσει το τεχνητό δίλημμα, δεν θα υπάρξει προοπτική και για τη χώρα».

«Μιλάμε προεκλογικά, αλλά σημασία έχει τι θα ψηφίσει ο λαός. Σημασία έχει να κάνουμε νωρίτερα αυτό που πρέπει» υπογράμμισε.

Μιλώντας στη Web TV του ΑΠΕ, ο κ.Βενιζέλος επανέλαβε ότι «μόνη λύση για τη χώρα είναι η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης» και τόνισε ότι όλες οι δυνάμεις που δηλώνουν φιλοευρωπαϊκές πρέπει να το αποδείξουν, αναλαμβάνοντας μέρος της ευθύνης.

«Τα κατά συνθήκην ψεύδη κατά την προεκλογική περίοδο οδηγούν στο απόλυτο αδιέξοδο» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. Επέρριψε, μάλιστα, ευθύνες στο κόμμα της ΝΔ «για την τυφλή διαχείριση της περιόδου 2007-2009» και έστρεψε τα πυρά του και προς το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «έχουν μεταπηδήσει εκεί «σεσημασμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ» και λένε «λεφτά υπάρχουν», ενώ ερωτηθείς για τη Χρυσή Αυγή, δήλωσε ότι «η απουσία του κράτους τής επιτρέπει να κάνει ό,τι κάνει».

Επικριτικός απέναντι και στη ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει τις ίδιες «παροχολογίες» και «τον ίδιο δεξιό λόγο με ψυχροπολεμική προσθήκη», ενώ χαρακτήρισε αντίφαση να εμφανίζεται να θέλει να δώσει τη λύση για τη χώρα ένα κόμμα που «παρέδωσε τη χώρα κατεστραμμένη».

Επεσήμανε ότι η Ισπανία και Ιταλία εφαρμόζουν μέτρα που εφαρμόζει και η Ελλάδα, ενώ για την επιμονή της Γερμανίας στην παρουσία του ΔΝΤ, δήλωσε ότι οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για την περίπτωση παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται επιπλέον οικονομική ενίσχυση από το μηχανισμό στήριξης.

«Εάν έχεις κυβέρνηση με εθνική γραμμή, ικανή στελέχωση που να ξέρει από ποιον και τι μπορεί να ζητήσει, τότε μπορούμε να πετύχουμε πολλά, στη βάση του κεκτημένου μας» είπε.

Εξάλλου, εξέφρασε την άποψη ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από την οικονομική κατάσταση και δεν θέλουν να ακούν την αλήθεια, ενώ κλείνοντας δήλωσε ότι ο λαός καλείται να ψηφίσει αυτή την Κυριακή με ιστορική διορατικότητα.

Όσον αφορά στο εγχείρημα του ΠΑΣΟΚ για «αναγέννηση» της παράταξης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να εκτελέσει τη «ρητή και σαφή εντολή» που έχει λάβει από τη βάση του Κινήματος για να γίνει ανασύσταση της παράταξης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι πέρα από την οργανωτική ανασύσταση χρειάζεται μια συζήτηση για την αποσαφήνιση της ταυτότητας της παράταξης, εξηγώντας ότι αναφέρεται σε επικαιροποίηση των αρχών και των αξιών της «που πρέπει να ξαναγίνουν ζωντανές και να συσπειρωθεί ο κόσμος». Συμπλήρωσε δε ότι «όλες οι γενεές πρέπει να είναι παρούσες».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook