Επιστολή - έκκληση προς τους φορείς της πόλης και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης απέστειλαν ο Σύλλογος Ανέργων, η Λαϊκή Επιτροπή Πόρου - Κατσαμπά και η Συνέλευση Πολιτών Μασταμπά, Ατσαλένιου, Θερίσου ζητώντας να προστατεύσουν τους πολίτες από τις διακοπές ρεύματος ή νερού λόγω χρεών, ειδικά σε πολίτες που δοκιμάζονται από την κρίση.  

Ειδικά από τους δικαστικούς λειτουργούς ζητείται η προστασία των ευαίσθητων ομάδων κάνοντας "έκκληση στην απλή λογική" όπως τιτλοφορούν το κείμενό τους

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:

Οι πολιτικές του μνημονίου, της τρόικας και των ντόπιων υπηρετών τους κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να μας γυρίσουν στην εποχή του λύχνου. Μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού σε όλη τη χώρα αλλά και στην πόλη μας το Ηράκλειο, αντιμετωπίζουν προβλήματα καθημερινής επιβίωσης. Για πολλούς συμπολίτες μας, η εργασία, το νερό, το ρεύμα, το φαγητό - τα οποία σ ένα στοιχειώδες κοινωνικό κράτος θεωρούνται αυτονόητα - αποτελούν είδη πολυτελείας. Αυτές οι ανάλγητες πολιτικές υπαγορεύουν να κόβεται το ρεύμα σε συμπολίτες μας με άμεσες και επείγουσες ιατρικές ανάγκες (πχ μηχανική υποστήριξη), σε μακροχρόνια ανέργους, πολύτεκνους και άπορους. Όλα αυτά τα περιστατικά (σε κάποια από τα οποία ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες) δεν μπορεί να θεωρούνται ασύνδετα με τις ολοένα αυξανόμενες οικονομικές αυτοκτονίες που συμβαίνουν και στην πόλη μας.

Θεωρούμε ότι ο ρόλος της δικαιοσύνης είναι να προστατεύει τους συμπολίτες μας και να παρεμβαίνει αποφασιστικά όταν συντελούνται εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας ως αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτών των πολιτικών. Οι συλλογικότητες που υπογράφουμε παρακάτω δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα σταθούμε αλληλέγγυοι στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.

Διεκδικούμε την άμεση παρέμβαση σας ώστε να μην ξανακοπεί ρεύμα ή νερό στις προαναφερθείσες ευπαθείς ομάδες. Διεκδικούμε την απόδοση δικαιοσύνης από αυτούς που την υπηρετούν.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΡΟΥ – ΚΑΤΣΑΜΠΑ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣΤΑΜΠΑ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ ΘΕΡΙΣΣΟΥ