Μόνη λύση είναι η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου τόνισε ότι όλες οι δυνάμεις που δηλώνουν φιλοευρωπαϊκές πρέπει να το αποδείξουν, αναλαμβάνοντας μέρος της ευθύνης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι απομένουν τέσσερις κρίσιμες ημέρες, κατά τις οποίες κυριαρχεί η πρόταση της παράταξής του για διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης και σημείωσε ότι αν, δεν υπάρχει ισχυρό ΠΑΣΟΚ, η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτικό αδιέξοδο.

Για την περίπτωση παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται επιπλέον οικονομική ενίσχυση από το μηχανισμό στήριξης και υπογράμμισε ότι «εάν έχεις κυβέρνηση με εθνική γραμμή, ικανή στελέχωση που να ξέρει από ποιον και τι μπορεί να ζητήσει, τότε μπορούμε να πετύχουμε πολλά, στη βάση του κεκτημένου μας».

Αναφορικά με τις δηλώσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με την πρόταση που τους απέστειλε, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως δεν έχει ακριβώς την αίσθηση ότι ήταν αρνητικές και διερωτήθηκε: «Δεν θέλουν συνεργασία ευρύτερη; Το έχουν πει στον κόσμο αυτό, ότι θέλουν να κυβερνήσουν μόνοι τους;».

Επικριτικός απέναντι και στη ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει τις ίδιες «παροχολογίες» και «τον ίδιο δεξιό λόγο με ψυχροπολεμική προσθήκη», ενώ χαρακτήρισε αντίφαση να εμφανίζεται να θέλει να δώσει τη λύση για τη χώρα ένα κόμμα που «παρέδωσε τη χώρα κατεστραμμένη».

Με αφορμή τη συνάντηση του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι επαφές δεν είναι κομματικές αλλά εθνικές και πως για αυτό το λόγο ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ώστε εκείνος να ενημερώσει την επόμενη κυβέρνηση.

Όσον αφορά στο εγχείρημα του ΠΑΣΟΚ για «αναγέννηση» της παράταξης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να εκτελέσει τη «ρητή και σαφή εντολή» που έχει λάβει από τη βάση του Κινήματος για να γίνει ανασύσταση της παράταξης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι πέρα από την οργανωτική ανασύσταση χρειάζεται μια συζήτηση για την αποσαφήνιση της ταυτότητας της παράταξης, εξηγώντας ότι αναφέρεται σε επικαιροποίηση των αρχών και των αξιών της «που πρέπει να ξαναγίνουν ζωντανές και να συσπειρωθεί ο κόσμος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook