Η άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Ευρωζώνης με κεφάλαια στήριξης είναι απαραίτητη για την αναχαίτιση της κλιμακούμενης κρίσης χρέους στην περιοχή, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η άποψη αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση της Γερμανίας υπέρ της χρήσης 100 δισ. ευρώ από τα έκτακτα κεφάλαια της Ευρωζώνης για την στήριξη του ισπανικού τραπεζικού συστήματος.

Οι πιέσεις του ΔΝΤ για άμεση χρήση των ευρω-κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι ζωτικής σημασίας για να αποφευχθεί ο φαύλος κύκλος μεταξύ κρατών και τραπεζών, τραπεζών και κρατών και πάει λέγοντας, είπε η Λαγκάρντ σε εκδήλωση του Κέντρου Παγκόσμιας Ανάπτυξης.

\”Ενθαρρύνουμε την άμεση σύνδεση μεταξύ των κοινών πόρων και των τραπεζών\”, είπε.

Το ΔΝΤ προειδοποιεί εδώ και καιρό πως η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη κινδυνεύει να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και η Lagarde συνέστησε σήμερα την προσοχή για την τελευταία περίοδο της κρίσης που κινδενεύει με υπερχείλιση.

\”Μεγάλη αβεβαιότητα επικρέμαται πάνω από τις αναπτυξιακές προοπτικές\”, δήλωσε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας πως \”οι εντάσεις κλιμακώνονται πάλι και οι κίνδυνοι που απειλούν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα επανέρχονται ξανά στο προσκήνιο\”.

Η Λαγκάρντ απηύθυνε έκκληση στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ευρώπης να \”λάβουν αποφασιστικά μέτρα για την απελεύθερωσή τους από την κρίση\”.

 

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook