«Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα μείνουμε ή όχι στην Ευρώπη» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι στις 18 Ιουνίου πρέπει η χώρα να έχει κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καμία ομοιότητα με τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Εκείνος είχε ήδη μια σημαντική καριέρα στο εξωτερικό, ενώ κατάφερε να λάβει το 48% του ελληνικού λαού» τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και αν βγει πρώτο κόμμα και πάρει το μπόνους των 50 εδρών, δεν θα βρει συμμάχους για το σχηματισμό κυβέρνησης.

«Κατά συνέπεια, η λύση είναι να πάρει την πρωτιά η ΝΔ, ώστε η χώρα να έχει φιλο-ευρωπαϊκό προορισμό μαζί με κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ ή το κόμμα του κ. Κουβέλη».

Στην ερώτηση για το αν η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αντιπολίτευση, ο κ. Μητσοτάκης, σχολίασε ότι αυτό είναι ένα από τα παράδοξα της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Άσκησε μάλιστα κριτική στα υπόλοιπα κόμματα που δεν σχημάτισαν κυβέρνηση το Μάιο και επέμεναν στη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λείπει το κουράγιο από τη χώρα» εξήγησε.

Σχετικά με το τι είδους κυβέρνηση πρέπει να έχει η χώρα, υποστήριξε: «Πρέπει να έχουμε κυβέρνηση με ό,τι καλύτερο έχει η Ελλάδα».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τη ΝΔ -εφόσον είναι πρώτο κόμμα- δεν είναι απαραίτητο να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

Υπενθύμισε μάλιστα την περίπτωση της δικής του εκλογικής νίκης το 1989 και το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, όπου ο ίδιος δεν επέμεινε να είναι πρωθυπουργός.

«Αυτή την ώρα προέχει να σωθεί η χώρα και για να σωθεί η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση ΝΔ» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση για την απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η Ευρώπη δίνει περιθώρια αλλαγών στο Μνημόνιο, όπου πράγματι υπήρξαν λάθη, όμως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Σε άλλη ερώτηση για τη βία, ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε «να μην παίζουμε με τη φωτιά», αποδίδοντας ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία κουκουλοφόρων.

«Αυτά τα φαινόμενα γέννησαν τη Χρυσή Αυγή. Δεν επιτρέπεται η βία ούτε από πλευρά της αριστεράς, ούτε από την πλευρά της δεξιάς.»

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook