Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ονουφρίου Ακρωτηρίου Χανίων, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, για την επέκταση των δεξαμενών καυσίμων στην περιοχή, παρά την αντίθετη γνωμοδότηση των αρμόδιων επιτροπών, τόσο της Περιφέρειας Κρήτης, όσο και του Δήμου Χανίων.

Ακολουθεί το κείμενο διαμαρτυρίας του Συλλόγου:

"Φτάνει πια !!! Δείξτε επιτέλους υπευθυνότητα !!!

Αποφάσισαν να εγκρίνουν την επέκταση των δεξαμενών καυσίμων στον Άγιο Ονούφριο Ακρωτηρίου στα Χανιά .

Αδιαφόρησε ο Γ. Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης , κ.Καρούντζος , για την αρνητική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής περιβάλλοντος της αποκεντρωμένης διοίκησης στο Ηράκλειο , για την αρνητική εισήγηση του Δήμου Χανίων και για το γεγονός ότι εκκρεμεί ακόμα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη νομιμότητα των δεξαμενών , και είπε ΝΑΙ στην επέκτασή τους , παρά τις διαμαρτυρίες και την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων .

Αδιαφορούν εδώ και χρόνια για τη συζήτηση του χωροταξικού και την οριοθέτηση κατάλληλης περιοχής και ασφαλούς τοποθεσίας για τα καύσιμα . Επιλέγουν όχι μόνο να διατηρούν την ωρολογιακή βόμβα μέσα στα Χανιά και λίγα μέτρα από κατοικημένη περιοχή και σχολεία αλλά και να εγκρίνουν την ενίσχυσή της .

Φτάνει πια!! Οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου που ζουν καθημερινά με το φόβο μια πιθανής έκρηξης έχουν φτάσει πέρα από τα όριά τους . -Εδώ και τώρα πάγωμα της απόφασης επέκτασης -Συζήτηση του χωροταξικού Θέλουμε να ζούμε με ασφάλεια . Το αίσθημα ασφάλειας είναι θέμα πολιτισμού .

'Η μήπως λόγω κρίσης θα πρέπει να τον ξεχάσουμε και αυτόν ;"

Δείτε εδώ την απόφαση του Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Δ/σης Κρήτης

Δείτε εδώ την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Περιφέρειας Κρήτης

Δείτε εδώ την αρνητική γνωμοδότηση του Δήμου Χανίων

Δείτε εδώ την απόφαση του Δ.Χανίων να ασκήσει ένδικα μέσα κατα της απόφασης του Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Δ/σης Κρήτης