Τρεις άνδρες, χωρίς στοιχεία ταυτότητας, βρέθηκαν νεκροί, πιθανότατα λόγω του σφοδρού ψύχους που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την πόλη, σήμερα το πρωί, στο άλσος του Θησείου.

«Αυτή η τραγική εξέλιξη δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο βασικές αδυναμίες της κοινωνίας μας και των οργανωμένων θεσμών μας» ανέφερε σε σχετική δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και συμπλήρωσε:

«Το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας έχουν φτάσει σήμερα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας, είναι θέμα σοβαρότατο, το οποίο μας αφορά όλους.

Όταν μάλιστα το κρύο, οι κακουχίες ή η εξάρτηση από ουσίες οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους σε έναν παγερό, ανώνυμο θάνατο στο δρόμο, τότε το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών μένουν να διασαφηνιστούν από τα νοσοκομεία, στα οποία μεταφέρθηκαν οι σοροί. Όλες οι ενδείξεις, όμως, συνηγορούν ότι πρόκειται για μια τραγωδία, όπως αυτή που περιέγραψα».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι από τις πρώτες ώρες που ενέσκηψε το ψύχος, ο Δήμος έσπευσε να βοηθήσει τους άστεγους και τους άπορους της Αθήνας, προσφέροντας κουβέρτες, υπνόσακους, σούπα και τσάι, σε δεκάδες σημεία της πόλης, ενώ ο ξενώνας αστέγων φιλοξένησε όσους το ζήτησαν. Την ίδια τακτική πρόκειται να ακολουθήσει ο Δήμος, όσο θα διαρκούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook