Ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ - ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ - ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ» πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γονιμότητας .

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 18:30 το απόγευμα, στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου.

Το επιστημονικό σεμινάριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γονιμότητας (15 Ιουνίου) και με σκοπό την επιστημονική ενημέρωση του κοινού για τα νεότερα δεδομένα στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την εξωσωματική γονιμοποίηση, για τις πρωτοποριακές και καινοτόμες εφαρμογές στην προεμφυτευτική γενετική διάγνωση και τις νεώτερες εξελίξεις στον τομέα της γενετικής. 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου  θα αναφερθούν οι πρωτοποριακές εφαρμογές που προέκυψαν από τη συνεργασία των γιατρών του Κέντρου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής της Κλινικής «Γένεσις Αθηνών» με το Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και που αποτελούν παγκόσμιες πρωτοπορίες.

Ομιλητές:

  • Γεώργιος Ε. Κουμαντάκης – Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Δρ. Πανεπιστημίου Κρήτης 
  • Εμμανουήλ Καναβάκης – Παιδίατρος – Καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Εργαστηρίου Γενετικής Νοσοκομείου Αγία Σοφία 
  • Κωνσταντίνος Πάντος - Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών-Διευθυντής Κέντρου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής – ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ 
 Τους ομιλητές θα συντονίσει ο Καθηγητής Ευγένιος Κουμαντάκης .