Δύο χιλιάδες φωτογραφικά έργα που ανήκουν στη συλλογή του Κρατικού Μουσείου Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη έγιναν «τροφή» για την πυρά.

Δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη είδηση, καθώς η φωτιά κατέκαψε τις φωτογραφίες στις 2 Μαΐου. Σύμφωνα με την επιστολή που κοινοποιήθηκε από 19 φωτογράφους -μεταξύ των οποίων συνεργάτες και δωρητές του μουσείου- με αποδέκτες το Μουσείο Φωτογραφίας, τη νύχτα 2 προς 3 Μαΐου 2012 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην αποθήκη της εταιρείας Ορφέας Βεϊνόγλου, στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, με αποτέλεσμα να καταστραφούν πάνω από 2.000 φωτογραφικά έργα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Τα καταστραφέντα έργα, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, αποτελούσαν σχεδόν το σύνολο της σύγχρονης συλλογής του μουσείου (από το 1970 και εντεύθεν).

Τα έργα που κάηκαν (ανήκαν σε 250 δημιουργούς), σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μουσείου Φωτογραφίας, «βρίσκονται όλα καταλογογραφημένα σε χαμηλή ανάλυση με ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές στα αρχεία του μουσείου».

Παράλληλα, μετά το πόρισμα της Πυροσβεστικής, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ υπογραμμίζεται πως «το μουσείο από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το συμβάν και μέχρι πρότινος βρισκόταν σε ανεύρεση τρόπων οικονομικής και τεχνικής υποστήριξης του εγχειρήματος».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook